ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα, οι καθηγητές Αλέξανδρος Τζάλλας και Χρυσόστομος Στύλιος, περιλαμβάνονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με τον έγκριτο επιστημονικό οίκο Elsevier.

Μια διακεκριμένη ομάδα επιστημόνων, που προέρχονται από το Stanford University, το New Mexico και από τον εκδοτικό οίκο Elsevier (Baas J, Boyack K, Ioannidis JPA. (2021). August 2021 data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. MendeleyData, V3.) στις 19 Οκτωβρίου, δημοσίευσαν την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.
Η λίστα αυτή κατάταξης ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου σε περισσότερους από 6.800.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η κατάταξη αυτή χρησιμοποιεί αναφορές από το Scopus, τη διεθνή επιστημονική βάση δεδομένων, και παρουσιάζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και κατά τη διάρκεια του ενός έτους (2020).
Οι καθηγητές του τμήματος εντάχθηκαν, βάσει της απήχησης του ερευνητικού τους έργου στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετούν, στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Η ερευνητική συμβολή των δύο καθηγητών αφορά τους επιστημονικούς τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της Ιατρικής Πληροφορικής.
Η διάκριση αυτή αντανακλά την υψηλού επιπέδου έρευνα που διεξάγεται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η οποία συμβάλλει παράλληλα στη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα, η οποία πραγματοποιείται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η οποία μαζί με την υψηλή ποιότηταδιδασκαλίας και την εκτεταμένη συμβολή στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύουν το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα σε ένα από τους σημαντικούς πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της περιοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος.

Σχετικά άρθρα

Εβδομάδα Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος