Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

«Η απίθανη περιπέτεια του μικρού ποδηλάτη» της Αλεξάνδρας Θ. Κολιγιώτη

Το νέο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η απίθανη περιπέτεια του μικρού ποδηλάτη» θα παρουσιάσει η Αλεξάνδρα Θ. Κολιγιώτη το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αρχοντικό Μίσιου (Ασωπίου 7).

Η βαθιά επιθυμία του μικρού ποδηλάτη να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο με το ποδήλατό του, πραγματοποιείται με την πρόσκληση που δέχεται να συμμετέχει σε αγώνα στην Ευρώπη. Ο αγώνας τού επιτρέπει να αποκαλύψει την ευαισθησία και την καλοσύνη του και να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες που έχει υιοθετήσει, που δε συμβαδίζουν απαραίτητα με κάποιο έπαθλο. Το βιβλίο θίγει θέματα όπως ο αθλητισμός και οι αξίες ενός αθλητή. Μιλά επίσης για τη σημασία των παππούδων στη ζωή των παιδιών αλλά και τις προσωπικές προκλήσεις ως προς την ενηλικίωση.
Ομιλητές θα είναι η ζωγράφος, συγγραφέας και επί τιμή σχολική σύμβουλος Ελευθερία Τζάλλα – Μάντζιου και εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα και θα παίξει βιολί η Θεοφανία Νούσια.
Το βιβλίο «Η απίθανη περιπέτεια του μικρού ποδηλάτη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κομνηνός και την εικονογράφηση έκανε ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος.