Συχνές Ερωτήσεις

Administrator

Ποιος είναι ο Ηπειρωτικός Αγών;

Ο Ηπειρωτικός Αγών είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη εφημερίδα στην Ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1924 και έκτοτε κυκλοφορεί καθημερινά στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο «Η.Α.» κυκλοφορεί καθημερινά με 16, 24 ή 32 σελίδες και απασχολεί περίπου 10 εργαζομένους.

Πού βρίσκεται η εφημερίδα;

Στην οδό Πουτέτση 17 στο κέντρο των Ιωαννίνων στεγάζεται η αίθουσα σύνταξης και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εφημερίδας. Είναι ο δρόμος που βγάζει προς το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Ποιους θα βρω στην εφημερίδα;

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονται στα γραφεία δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι. Αν ενδιαφέρεστε για τη συνδρομή ή τη διαφήμισή σας κλπ, το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Το τηλέφωνο της εφημερίδας είναι 26510 26300

Πώς μπορώ να βάλω μία μικρή αγγελία στην εφημερίδα;

Αγγελίες μπορείτε να καταχωρήσετε τηλεφωνώντας στο 2651 026300 ή σε περίπτωση που το κείμενο της αγγελίας είναι ήδη έτοιμο, στέλνοντας ένα φαξ με το περιεχόμενό της στο 2651 034862 ή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: info@agon.gr.

Οι αγγελίες δημοσιεύονται ανά κατηγορία στο καθημερινό ένθετο της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών».

Πόσο κοστίζει μία μικρή αγγελία;

Εξαρτάται από το χρόνο δημοσίευσής της.

Ενδεικτικά μία μικρή αγγελία 40 λέξεων (που είναι και ο μέγιστος αριθμός λέξεων που μπορεί να περιλαμβάνει) κοστίζει 32 ευρώ εάν δημοσιευθεί για ένα μήνα.

Η τιμή για μία εβδομάδα είναι 13 ευρώ.

Πόσο κοστίζει μία διαφήμιση στην εφημερίδα;

Το κόστος της διαφήμισης εξαρτάται από τον χρόνο δημοσίευσης και το μέγεθος της. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα και όσο μεγαλύτερο το μέγεθος, τόσο μεγαλύτερες και οι εκπτώσεις που προσφέρει ο «Η.Α.».

Ενδεικτικά μία διαφήμιση που καταλαμβάνει ένα πλαίσιο με 10 εκατοστά ύψος και 10 εκατοστά πλάτος και δημοσιεύεται για ένα μήνα κοστίζει 270 ευρώ. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το είδος και το κόστος κάθε διαφήμισης, όπως και για τις προσφορές που ισχύουν με ραντεβού με τον υπεύθυνο του Τμήματος Διαφήμισης του Ηπειρωτικού Αγώνα.

Ποιος θα φτιάξει τη διαφήμιση της επιχείρησης μου;

Το λεγόμενο «δημιουργικό» της διαφήμισης μπορεί να το φτιάξει ο «Η.Α.» χωρίς επιβάρυνση (δωρεάν). Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση σε άλλα έντυπα.

Μπορείτε φυσικά να απευθύνεστε και σε διαφημιστικά γραφεία και να φέρετε τη διαφήμισή σας στον Ηπειρωτικό Αγώνα έτοιμη προς δημοσίευση.

Πόσοι θα δουν την αγγελία ή τη διαφήμιση που δημοσιεύω;

Ο Ηπειρωτικός Αγών είναι σήμερα μαζί με τον Πρωινό Λόγο οι δύο μεγάλες εφημερίδες στα Γιάννενα με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων. Εκτυπώνεται κάθε μέρα σε 1500 με 2000 αντίτυπα. Έχει δικό του σύστημα διανομής με το οποίο το ημερήσιο φύλλο μπαίνει σε 1.500 σπίτια, γραφεία, καταστήματα και επιχειρήσεις. Ο υπόλοιπος αριθμός φύλλων διατίθεται μέσω των 120 σημείων πώλησης (περίπτερα,πρακτορεία Τύπου κ.λπ.) στην πόλη και τον νομό Ιωαννίνων (Κόνιτσα, Μέτσοβο κ.λπ.).

Πόσο κοστίζει μία συνδρομή στην εφημερίδα και πώς μπορώ να γίνω συνδρομητής;

Η ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση κοστίζει 144 ευρώ.

Μπορείτε να εγγραφείτε τηλεφωνώντας στο 2651 026300 ή στέλνοντας το κουπόνι που θα βρείτε στο καθημερινό φύλλο στο φαξ 2651 034862.

Η πληρωμή της συνδρομής γίνεται με τρόπο (χρέωση κάρτας, επίσκεψη εισπράκτορα) και ρυθμό (ανά μήνα, δίμηνο, εξάμηνο, έτος) που επιλέγει ο συνδρομητής. Από τη στιγμή που γίνεστε συνδρομητής η εφημερίδα παραδίδεται στο χώρο σας καθημερινά πριν τις 7.30 το πρωί. Αν είστε εκτός πόλης η εφημερίδα αποστέλλεται με το ταχυδρομείο με επιπλέον ετήσια επιβάρυνση 10 ευρώ για τα ταχυδρομικά τέλη. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνδρομητές απολαμβάνουν εκπτώσεων στις καταχωρήσεις που κάνουν στον «Η.Α.».

Είμαι μηχανικός και έχω αναλάβει την εκτέλεση ενός έργου για λογαριασμό της νομαρχίας. Ποιο είναι η διαδικασία και ποιο το κόστος της δημοσίευσης του έργου;

Η δημοσίευση του έργου γίνεται με πρωτοβουλία και εντολή του δημόσιου φορέα. Το κόστος της όμως επιβαρύνει τον ανάδοχο. Το σχετικό παραστατικό εκδίδεται στο όνομα του αναδόχου. Το κόστος καθορίζεται από το νόμο. Η εφημερίδα είναι υποχρεωμένη να τιμολογεί με 5 ευρώ τον πόντο και χρησιμοποιεί συγκεκριμένο μέγεθος γραμματοσειράς και διάστιχου.

Παντρεύομαι και θέλω να βάλω γνωστοποίηση του γάμου. Τι πρέπει να κάνω;

Είστε υποχρεωμένοι από το νόμο να γνωστοποιήσετε το γάμο σας μέσω μίας τουλάχιστον εφημερίδας. Το παραστατικό δημοσίευσης το προσκομίζετε στην οικεία Μητρόπολη.

Για τη δημοσίευση απαιτούνται τα εξής στοιχεία του γαμπρού και της νύφης:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Όνομα πατρός
  • Όνομα μητρός
  • Γένος
  • Τόπος Γέννησης
  • Τόπος Κατοικίας
  • Τόπος τέλεσης του γάμου

Η γνωστοποίηση δημοσιεύεται μόνο μία φορά και το κόστος της ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Θέλω να κάνω μία καταγγελία για κάτι που μου συνέβη. Πώς γίνεται;

Πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους συντάκτες της εφημερίδας. Σε συνεννόηση μαζί τους θα βρείτε τον τρόπο με τον οποίο το πρόβλημα θα δημοσιευθεί. Η διεύθυνση και οι συντάκτες κρίνουν ανά περίπτωση πότε μία καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη, πώς διασφαλίζεται η ανωνυμία (αν συντρέχει λόγος) του καταγγέλοντος κλπ.

Οι καταγγελίες πληρώνονται;

Σε καμία περίπτωση. Η διεύθυνση της εφημερίδας είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του φύλλου γι αυτό και διατηρεί το δικαίωμα περικοπών, τροποποιήσεων κλπ σε επιστολές και καταγγελίες που φθάνουν στα χέρια της.

Ο ιδιώτης μπορεί ασφαλώς να αγοράσει χώρο στην εφημερίδα ο οποίος ευδιάκριτα διαχωρίζεται από τα κείμενα που υπογράφουν οι συντάκτες, φέροντας τον τίτλο «Ξένη Δημοσίευση».

Θέλω να ψάξω κάτι στο αρχείο σας

Η εφημερίδα διατηρεί όλα τα φύλλα της από το 1924 μέχρι σήμερα βιβλιοδετημένα σε τόμους σε αίθουσα στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών. Το αρχείο της εφημερίδας είναι ανοιχτό για τους συνδρομητές της εφημερίδας, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο αρχείου.

Απαγορεύεται (λόγω ευαισθησίας του υλικού αλλά και πνευματικών δικαιωμάτων) η αναπαραγωγή με φωτογραφία ή φωτοτυπία. Συνήθως παραχωρείται ένας μικρός χώρος σε ερευνητές ή ενδιαφερόμενους για να διαβάσουν όσα τους ενδιαφέρουν και να κρατήσουν σχετικές σημειώσεις.