Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες

Προοπτικές για ευρύτερες συνεργασίες των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας της Ηπείρου δημιούργησε η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση “Beyond”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 25-27 Απριλίου.

Στο περίπτερό της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν δώδεκα καινοτόμες επιχειρήσεις και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επικεφαλής τον καθηγητή Σταύρο Νικολόπουλο.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πολλές και σημαντικές Β2Β και B2G συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις οποίες προέκυψε μεγάλο ενδιαφέρον για σύναψη μελλοντικών συνεργασιών.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση συνοδεύτηκε γενικά από τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών της, ενώ την πρωτοβουλία της εξήρε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κων. Κυρανάκης. Το περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΘ- ΗELEXPO Αν. Τζήκας, με τον οποίο είχε εκτενή συζήτηση ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Την αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελούσαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος απηύθυνε και τον χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Χάρης Λαζάνης και η διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν οι εταιρείες IQSoft EE, WOW Branding & Design, Ontovisual I.K.E., Comitech Α.Ε., Hotelier Pro, iFRAME Design Studio, Next Com, Nodus Digital Agency, PDNeurotechnology, Bio3Dvet και Napcom, καθώς και ο Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου