Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες των Φιλιππίνων θα μπορέσουν να έρθουν για να εργαστούν στα Γιάννενα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρέσβης των Φιλιππίνων στην Ελλάδα Giovanni Palec με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ευθύμιο Χρυσοστόμου, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Βασιλείου και τον διευθυντή Ιωάννη Δασκαλόπουλο.

Όπως τονίστηκε, οι πολίτες από τις Φιλιππίνες μπορεί να αποτελέσουν μια πολύτιμη προσθήκη για τις επιχειρήσεις στα Γιάννενα, ειδικά σε τομείς όπως η βιομηχανία και η μεταποίηση, η τουριστική βιομηχανία, οι υπηρεσίες φροντίδας υγείας, καθώς και η εστίαση και ο πρωτογενής τομέας. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι διαδικασίες για τη μετανάστευση και την εργασία των πολιτών των Φιλιππίνων στην περιοχή, με σεβασμό προς τους νόμους και εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα όπως οι επενδυτικές ευκαιρίες και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων