Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Απορρίπτει και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί «κινδύνου κλεισίματος» το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλώντας τους υποψηφίους φοιτητές να εμπιστευθούν ένα τμήμα με «γερά θεμέλια».

Με ανακοίνωσή του, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρεται στην πολύχρονη πορεία του, στις σύγχρονες υποδομές, στο καταξιωμένο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό και το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, μεταξύ των οποίων τα τρία διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα και το πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος. Προσθέτει δε πως το Τμήμα Φυσικής τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και εν γένει των Τμημάτων Φυσικής της χώρας μας, επιτρέποντας την προσέλκυση χρηματοδότησης και τη δημιουργία ερευνητικών εργαστηριακών υποδομώνμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Συνεπώς, θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή και επιζήμια κάθε αναφορά περί δήθεν κινδύνου κλεισίματος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιδιαιτέρως δε σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή λίγο πριν τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων και τη συμπλήρωση/υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους. Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους να αγνοήσουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα που εν τέλει αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, και να εμπιστευτούν δίχως δεύτερη σκέψη ένα Τμήμα με γερά ακαδημαϊκά θεμέλια όπως το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Τμήμα μας είναι σταθερά και διαχρονικά προσηλωμένο στη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών του, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει την εμπειρίακαι προσαρμοστικότητα που απαιτούν οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών

«Πρώτη» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία