Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» στις προβολές της Εξαύδα

Με την ταινία «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (The Big Lebowski, ΗΠΑ, 1998, 117’) των αδερφών Κοέν ξεκινά το αφιέρωμα στην κωμωδία, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Εξαύδα».

Ο Λεμπόφσκι (Τζεφ Μπρίτζες), είναι ένας άνεργος χίπης και ο φίλος του Γουόλτερ (Τζον Γκούντμαν), πρώην βετεράνος του Βιετνάμ. Μαζί προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού καθώς και της συνωνυμίας μ’ έναν διάσημο εκατομμυριούχο. Ο Λεμπόφσκι, αναγκάζεται να παραδώσει τα λίτρα, ώστε ένας εκατομμυριούχος με το ίδιο όνομα, να πάρει πίσω τη γυναίκα του. Το σχέδιο δεν πετυχαίνει καθώς ο φίλος του αποφασίζει να κρατήσει τα λεφτά για τον εαυτό του.
«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» θα προβληθεί την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο θεατράκι της «Εξαύδα» (Κουντουριώτου 31) με ώρα έναρξης στις 9.15 το βράδυ. Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.
Θα ακολουθήσουν οι προβολές των ταινιών «Τα φώτα της πόλης» (City lights) του Τσάρλι Τσάπλιν στις 19-20 Μαΐου, «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail) των Τέρι Γκίλιαμ και Τέρι Τζόουνς στις 26-27 Μαΐου και «Υπάλληλοι» (Clerks) του Κέβιν Σμίθ στις 2-3 Ιουνίου.