Αθλητικά

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”

Πάσχα διαφορετικό από τα προηγούμενα περνούν φέτος οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η δημοφιλής ομάδα τους υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία με αβέβαιο το μέλλον της.

Ένας υποβιβασμός δεν φέρνει την καταστροφή, καθώς και άλλες φορές ο «Άγιαξ της Ηπείρου» υποβιβάστηκε και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μετά την Κυριακή του Θωμά, θα προκύψουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και εκεί θα φανεί αν η πυξίδα του μέλλοντος γέρνει σε κατεύθυνση πρωταθλητισμού και επανόδου στη Σούπερ Λιγκ ή η ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά. Βασικά κανείς δεν ξέρει αν παραμείνουν οι αδελφοί Χριστοβασίλη στα διοικητικά ηνία ή θα προκύψει νέος επενδυτής. Πέρασε ένας μήνας και δεν προέκυψε ενδιαφέρον. Όμως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος κάποιος πρέπει να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες για να κάνει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Αν μέχρι τα μέσα Μαΐου δεν προκύψει νέος επενδυτής, κάτι που είναι και το πιθανότερο, υποχρεωτικά θα παραμείνουν οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης. Έχουν να χειριστούν καυτά ζητήματα, καθώς αν βάλουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό θα πρέπει να διατηρήσουν τον βασικό κορμό για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες και η συνοχή, να τελειώσουν με το θέμα τεχνικής ηγεσίας και να κάνουν μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας. Στο τέλος Ιουνίου 2024 λήγουν τα συμβόλαια 16 ποδοσφαιριστών συν το γεγονός ότι είναι επισφαλής η παραμονή και παικτών που έχουν συμβόλαια με ποσά επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν πολλά ζητήματα σοβαρά σε εκκρεμότητα και η συνέχεια θα είναι πολύ καυτή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Θα πρέπει βασικά να κλείσει το θέμα τεχνικής ηγεσίας και στη συνέχεια να γίνει το ξεκαθάρισμα σε ποιους θα γίνει πρόταση ανανέωσης, ποιοι θα φύγουν και σε ποιες θέσεις θα γίνουν μεταγραφές. Όμως για να γίνουν όλα αυτά, θα χρειαστεί οι μεγαλομέτοχοι να κάνουν την οικονομική υπέρβαση, καθώς τα έσοδα στη Β’ Εθνική είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρότερα από τη Σούπερ Λιγκ. Θα μπορέσουν οι νυν μεγαλομέτοχοι να υποστηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια πρωταθλητισμού με τα οικονομικά δεδομένα της Β’ Εθνικής. Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει αυτό τον καιρό τους πολυπληθείς φιλάθλους του ΠΑΣ, καθώς βλέπουν ότι ο υποβιβασμός έχει επιφέρει και άλλα προβλήματα και τα πράγματα στην ομάδα τους είναι πολύ δύσκολα σε σχέση με προηγούμενους υποβιβασμούς. Συνεπώς το Αναστάσιμο Φως που πλημμύρισε τις ψυχές μας από τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, ας φέρει την ανάσταση και στην ιστορική ομάδα της Ηπείρου που είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στο γήπεδο επιστρέφουν από σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, μετά την πενθήμερα άδεια λόγω του Πάσχα. Ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιώργος Γεωργουλόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα για να τελειώσει με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα. Η τελευταία παράσταση του ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ είναι το επόμενο Σάββατο όπου θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον Βόλο.

Σχετικά άρθρα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον νέο χάρτη της Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Από Δευτέρα οι όποιες εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την αδειοδότηση του “Άγιαξ της Ηπείρου”