Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

Το Κιθαριστικό Κουαρτέτο Mosaic στο Μουσείο Π. Βρέλλη

Το Κιθαριστικό Κουαρτέτο Mosaic φιλοξενεί το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στον χώρο του εκθετηρίου του.

Τέσσερις μουσικοί, οι οποίοι συμβαίνει να είναι κιθαριστές και όχι το αντίστροφο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, που σκιαγραφεί μελωδικούς μικρόκοσμους που έχουν αναδυθεί από όλα τα μήκη και πλάτη των χωρών που εισφέρουν στον Κανόνα της Μουσικής. Η Μελίνα Βλάχου, η Φωτεινή Τσουμάνη, ο Γιάννης Γαλίτης και ο Αλέξης Τσιώνης εκθέτουν στο κοινό τις δικές τους μουσικές επιλογές, αλλά και συνθέσεις (Βλάχου, Γαλίτης), οι οποίες συνδιαλέγονται ομότιμα με έργα του κανόνα που αναδεικνύουν. «Τα κριτήρια των επιλογών τους περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση συνθετών που δεν ανήκουν, μόνο, στη χορεία της Ευρωκεντρικής παραγωγής και την ύπαρξη ηχοχρωματικών, τονικών και αισθητικών αλλαγών, που πλουτίζουν τις προσλαμβανόμενες εμπειρίες του ακροατηρίου τους. Καλώντας τους στο χώρο μας, αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε την προσωπικότητά τους, καθώς και οι ίδιες / ίδιοι διαμορφώνουν τις εμπειρίες και τις προσλαμβάνουσες μας», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βρέλλης
Είσοδος ελεύθερη, με μόνη παράκληση την απαιτούμενη ησυχία. Στις 4 το απόγευμα θα αναχωρήσει λεωφορείο, με αφετηρία το κτίριο της Ακαδημίας. Ολιγομελή τμήματα θα μπορέσουν να περιηγηθούν το Μουσείο, έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας. Το ίδιο λεωφορείο θα μεταφέρει πίσω στα Γιάννενα τα άτομα που αρχικά είχαν επιβιβαστεί. Δε θα υπάρξει καμία χρηματική επιβάρυνση γι’ αυτές τις μετακινήσεις.