ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνδέουν τη μετακίνηση εργαζόμενης με τις καταγγελίες για τα υδάτινα αποθέματα

Με τις καταγγελίες για τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων του υποσυστήματος Μιτσικελίου, που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συνδέουν τη μετακίνηση της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης & Προστασίας Υδατικών Πόρων της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου η παράταξη ΔΑΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».

Αυθαίρετη, αυταρχική και τιμωρητική χαρακτηρίζει τη μετακίνηση η ΔΑΣ, κάνοντας λόγο για δίωξη, η οποία έρχεται ως αντίποινα στον αγώνα που γίνεται από τους εργαζόμενους ενάντια στις μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση – τροποποίηση του διαχειριστικού μέτρου Μ05Σ0803 ΣΔΛΑΠ Ηπείρου, γεγονός που δίνει μεγαλύτερα δικαιώματα άντλησης νερού στις εταιρείες εμφιάλωσης.
«Η συγκεκριμένη μετάθεση γίνεται, από μια υπηρεσία εξαιρετικά υποστελεχωμένη με διευρυμένες αρμοδιότητες, σε μια άλλη που δεν έχει σήμερα τις ίδιες ανάγκες, επιβεβαιώνοντας την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης, της πολύ σοβαρής υπόθεσης, που έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή και η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών σιωπούν, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στον συντονιστή για τις πολιτικές που εφαρμόζει. Αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των βιομηχανιών εμφιάλωσης είναι η… “κινητήριος δύναμη” του Κράτους, καθώς είναι ικανή, ακόμα και να αλλάξει νομοθετήματα που έχουν την έγκριση συλλογικών οργάνων, να μεταθέσει υπαλλήλους και φυσικά να διακινδυνεύσει να αφήσει 100.000 Γιαννιώτες χωρίς νερό», αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Στο ίδιο μήκος και η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της Αριστερής Παρέμβασης στην περιφέρεια Ηπείρου και στον δήμο Ιωαννιτών, που καταγγέλλουν τις πρακτικές της Διεύθυνσης Υδάτων απέναντι σε υπαλλήλους, «οι οποίοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους στην κοινωνία και στον φυσικό πόρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Οι ενέργειες της Διεύθυνσης Υδάτων και κατά συνέπεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δείχνουν ότι αντιλαμβάνεται τους υδάτινους πόρους σαν ιδιοκτησία της, που μπορεί να τους διαθέτει όπως εκείνη νομίζει, αγνοώντας τις αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης του Λεκανοπεδίου και τον εμπλουτισμό της Παμβώτιδας.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, η φίμωση και ο εκφοβισμός υπαλλήλων! Τα υδατικά αποθέματα ανήκουν στην κοινωνία και η διαχείρισή τους απαιτεί κοινωνικό έλεγχο και απόδοση ευθυνών στις αρχές που παραχωρώντας τη χρήση τους σε μικρά η μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα, προκαλούν μείωση των διαθέσιμων πόρων, κοινωνική και περιβαλλοντική αδικία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

«Φίλος μεν ο δήμαρχος, φιλτέρα δε η αλήθεια»

«Όχι» στις μονάδες βιορευστών με πληθώρα επιχειρημάτων

Στην αντεπίθεση ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης