Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

Τη διαβεβαίωση ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση των γεφυρών στο επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο, και όπου εντοπίζονται προβλήματα, παρεμβαίνουν, έδωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για τη δημιουργία μητρώου γεφυρών.

Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δημήτρης Βασιλάκης είχε χαρακτηρίσει επείγον κάθε γέφυρα της Ηπείρου να πάρει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό με την ταυτότητα της, το πού βρίσκεται, τι είδους γέφυρα είναι, το έτος κατασκευής, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλες σε ένα μητρώο και να ακολουθεί η διαδικασία συντήρησης, η οποία περιλαμβάνει διάφορα στάδια, όπως η οπτική επιθεώρηση, η επιθεώρηση ειδικού σκοπού με δειγματοληψίες και άλλες μεθόδους, καθώς και η επιθεώρηση του εξοπλισμού, μαζί φυσικά και με επιθεωρήσεις ύστερα από έκτακτα συμβάντα.
Ο κ. Καχριμάνης διαχώρισε τις γέφυρες ως προς το πού ανήκουν, λέγοντας πως αυτές που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ελέγχονται και συντηρούνται. Για τις γέφυρες, οι οποίες είναι σε δημοτικό οδικό δίκτυο, υπεύθυνοι είναι οι δήμοι, ενώ για τα παλιά γεφύρια οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ανεξάρτητα, πάντως, της αρμοδιότητας, ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως η Περιφέρεια ενεργεί όπου υπάρχουν προβλήματα, στην περίπτωση δε των παλιών γεφυριών μετά από προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μητρώο, πάντως, ως μητρώο δεν υπάρχει, όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, επιθεώρηση, όμως, γίνεται, όπως παρενέβη ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς