Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Κοινά Ιωαννίνων»: Δέκα προτάσεις για πιο πολύ πράσινο στην πόλη

Με μια δέσμη δέκα προτάσεων συνοδεύεται η έκθεση αποτελεσμάτων της δράσης «Τα δέντρα της πόλης μας», που έδωσε στη δημοσιότητα με την ολοκλήρωσή της ο Σύλλογος «Κοινά Ιωαννίνων» και περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των ευρημάτων της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε 312 δρόμους των Ιωαννίνων.

Η δράση του Συλλόγου κατέδειξε την ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργειών ενίσχυσης του αστικού πρασίνου στα Γιάννενα, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, 60,6% των δρόμων δεν έχει κανένα δέντρο (189 δρόμοι συνολικού μήκους 37,9 χλμ.), 12,8% των δρόμων έχει από 1 έως 5 δέντρα (40 δρόμοι συνολικού μήκους 10,5 χλμ. με συνολικά 126 δέντρα) και 26,6% των δρόμων έχει περισσότερα από 5 δέντρα (83 δρόμοι συνολικού μήκους 37,8 χλμ. με συνολικά 2.825 δέντρα).
Οι προτάσεις του Συλλόγου, που κατατίθενται με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης τους, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση «Χάρτη Δέσμευσης για το αστικό πράσινο στον Δήμο Ιωαννιτών», τη δημιουργία παρατηρητηρίου αστικού πρασίνου, την εκπόνηση 10ετούς σχεδίου δεντροφυτεύσεων και προγράμματος ανάπτυξης και διαχείρισης αστικού πρασίνου, καθώς και ετήσια κατανομή και δέσμευση πόρων.
Αναλυτικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δράσης και τις προτάσεις στον ιστότοπο του Συλλόγου «Κοινά Ιωαννίνων» https://www.koinaioanninon.gr/.
Με την ευκαιρία, τα «Κοινά Ιωαννίνων» ενημερώνουν ότι η Αγνή Δρίμτζια, μέλος του Συλλόγου, υπέβαλε την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο στις 11 Απριλίου, λόγω ασυμβίβαστου με τη θέση του μέλους και αντιπροέδρου στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα. Σύμφωνα με το Καταστατικό, τη θέση της στο ΔΣ πήρε, ως πρώτος σε ψήφους από τα αναπληρωματικά μέλη, ο Αποστόλης Τζελέτας, που εκλέχθηκε ομόφωνα και στη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Έξι στους δέκα δρόμους χωρίς κανένα δέντρο

Υπό αμφισβήτηση οι «συμμετοχικές διαδικασίες» για τις αναπλάσεις γειτονιών

Τα «Κοινά Ιωαννίνων» στη μάχη για τον δημόσιο χώρο