Τρίτη άποψη

Φοβάμαι!

Το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται το ξέρουμε σχεδόν όλοι. Το ότι η ίδια η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε επόμενες φάσεις της ιστορίας και του πολιτισμού της με κάποιου είδους αυτοκάθαρση, επίσης έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις. Το ζήτημα είναι ότι οι μέθοδοι αυτοκάθαρσης είναι πολυπαραγοντικές και πάντα αιματηρές.

Συνήθως, επικρατούν συνδυαστικά, λοιμοί, λιμοί, εισβολές και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, που αλλοιώνουν τα πάντα, φτώχεια, περιβαλλοντικές καταστροφές, μεγάλες περίοδοι αβεβαιότητας και αναρχίας, κενά εξουσίας, ανήμποροι και άχρηστοι πολιτικοί.

Τι απ’ αυτά λείπει στη σημερινή κατάσταση, η οποία συνεχώς εξελίσσεται επί τα χείρω; Απολύτως τίποτε.

Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009 ουσιαστικά δεν ξεπεράστηκε ποτέ, φτωχοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας μια βιαιότατη κοινωνική κινητικότητα προς τα κάτω.

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε μια άνευ προηγούμενου μετακίνηση πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη και μια σαρωτική μουσουλμανική πλημμυρίδα απειλεί πια με θρησκευτικό πόλεμο την Ευρώπη. Οι πρώτοι νεκροί αποκεφαλίζονται στο Παρίσι και στη Βιέννη ή σκοτώνονται σε πλήθος άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Οι κοινωνικές προεκτάσεις του προβλήματος αγγίζουν τα όρια του διχασμό και του μίσους ανάμεσα σε αριστερούς που αυτοχρίζονται ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι και σε δεξιούς που αυτοχρίζονται πατριώτες και θεματοφύλακες του χριστιανισμού και του έθνους.

Οι φυσικές καταστροφές είναι συχνότερες, εντονότερες και φονικότερες από ποτέ, είτε εντασσόμενες στην κλιματική αλλαγή είτε επειδή προκαλούνται από ανθρώπους.

Παγκόσμιες υπερδυνάμεις απλά υποδομούνται πολύ εύκολα και γρήγορα. Οι ΗΠΑ, ο άλλοτε παγκόσμιος χωροφύλακας, μπαίνουν ταχύτατα σε μια κατάσταση εσωστρέφειας. Ας μην εκπλαγούμε αν από τις αμέσως επόμενες μέρες στην άλλοτε κραταιά Αμερική που ενέπνεε κράτη και λαούς επικρατήσει το χάος, η αναρχία και δυστυχώς η χώρα συρθεί σε έναν απαίσιο εμφύλιο ανάμεσα σε ηλίθιους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας, μέλη της καταστροφικής αριστερής antifa και στα κατάλοιπα του ρατσισμού και τους οπαδούς της λευκής ανωτερότητας. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για όλον τον πλανήτη, λόγω του κενού εξουσίας που θα δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο κέντρο εξουσίας στον κόσμο.

Κενό  εξουσίας υπάρχει όμως και στην Ευρώπη, όπου άχρηστοι ηγέτες δε μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα. Όπου η Γερμανία για μια ακόμη φορά, λόγω της αυτιστικής της συμπεριφοράς απεδείχθη καταστροφική.

Αυτά όλα όμως είναι οι τέλειες συνθήκες για να εκδηλώσει χωρίς συνέπειες τον αναθεωρητισμό του ο Ερντογάν, ο οποίος για να εξασφαλίσει την πολιτική του ύπαρξη θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ταχύτατα το σχέδιο του, στηριζόμενος στους συμμάχους του αλλά και στους εκατοντάδες τζιχαντιστές που βρίσκονται ήδη εδώ με την ιδιότητα του πρόσφυγα, οι οποίοι νομίζουν ότι θα σφάξουν στο όνομα του Αλλάχ αλλά εν άγνοια τους θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα σχέδια του Ερντογάν, ο οποίος δεν πιστεύει στον Αλλάχ αλλά μόνο στο χρήμα και την εξουσία.

Το κερασάκι σ’ αυτήν την πολύ ωραία ατμόσφαιρα έχει νευροπαραλυτικές τοξικές ουσίες και λέγεται κορωνοϊός. Ολόκληρες κοινωνίες και ολόκληρες χώρες έχουν παραλύσει, δε διαθέτουν πια κουράγιο και δυνάμεις για να παλέψουν και να ανατρέψουν την κατάσταση και παραλυμένες βλέπουν ανήμπορες την καταστροφή να έρχεται.

Αρχίζω και φοβάμαι.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση