Πολιτισμός

«Τσιγγάνες και Μάγισσες» από τους Ρεμπετόφιλους

Τη μουσική παράσταση «Τσιγγάνες και Μάγισσες» παρουσιάζουν οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Stage.

Οι Ρεμπετόφιλοι διοργανώνουν ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο και μεταφέρουν στη σκηνή του Stage την εποχή, που άκμασε η ρεμπέτικη μουσική με τραγούδια που έχουν αναφορά στις τσιγγάνες και στις μάγισσες. Τρία σχήματα από μέλη του Συλλόγου των Ρεμπετόφιλων θα ανοίξουν το πρόγραμμα – αφιέρωμα και θα συνεχίσουν οι Χαρίλαος Τσακτσίρας (μπουζούκι – τραγούδι), Χρήστος Μπινιάρης (μπαγλαμάς -τραγούδι), Ελένη Μπούτσικου (τραγούδι), Μάριος Τούμπας (κιθάρα) και Περικλής Μπουλουκτσής (μπάσο).
Πριν από έναν χρόνο, στις 8 Δεκέμβρη 2017, το ρεμπέτικο τραγούδι καταγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, που ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα.
Είσοδος 3 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2651035370.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για την παράσταση «Τσιγγάνες και Μάγισσες». Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας και γράφετε «Ρεμπετόφιλοι» στο θέμα του mail, μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Ο Gus G στο Stage Ioannina

Ο Ηλίας Βρεττός στο Stage – Κλήρωση προσκλήσεων

Μπάμπης Στόκας-Μελίνα Κανά στο Stage