Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αγαπημένος προορισμός χειμώνα – καλοκαίρι τα Γιάννενα

Πληρότητες που πλησιάζουν το 100% καταγράφει η πόλη των Ιωαννίνων αλλά και μεγάλο μέρος των ορεινών περιοχών του νομού, 24 ώρες πριν το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων.

Παρά την κριτική που ασκείται για την απουσία μεγάλων και σταθερών εκδηλώσεων, όπως η λειτουργία ενός Χριστουγεννιάτικου χωριού, που σε άλλες πόλεις αποτελεί βασικό πόλο έλξης επισκεπτών την περίοδο αυτή, πλήθος εκδρομέων από ολόκληρη τη χώρα θα περάσουν το τριήμερο αυτό, ίσως και μεγαλύτερο διάστημα, στην πόλη.
Το «κενό» καλύπτεται αφενός από το πλήθος των δραστηριοτήτων, που έτσι κι αλλιώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπως οι εξορμήσεις σε κοντινούς ορεινούς προορισμούς, αλλά και από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι φορείς τους δήμου και φυσικά οι ιδιώτες.
«Από το ΠΚΔΙ και ΔΗΠΕΘΕ υπάρχουν καθημερινές δραστηριότητες. Η πόλη είναι ένας αστικός προορισμός, όπου ο επισκέπτης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, δε θα μείνει κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης.
Εξάλλου, ένα από τα δρώμενα που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν «μαγνήτη» για επισκέπτες από άλλες περιοχές είναι η διασκέδαση από νωρίς το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο σύνολο σχεδόν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από άκρη σε άκρη της πόλης, με –παραδοσιακή συνήθως- ζωντανή μουσική.
Η πόλη πάντως έχει καταφέρει να κερδίσει το «στοίχημα» της επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, σε περιόδους που παλαιότερα δεν αποτελούσε την πρώτη προτίμηση των επισκεπτών, όπως είναι η περίοδος του καλοκαιριού. Αυτό είναι αποτέλεσμα βέβαια των οδικών αξόνων και της ευκολότερης πρόσβασης, ακόμη και μέσω του αεροδρομίου, της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε επίπεδο διαμονής και εστίασης, αλλά και της προβολής της πόλης με κάθε μέσο, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης.
«Τα Γιάννενα είναι πλέον ένας σημαντικός και αγαπημένος προορισμός. Τη μετά covid-19 εποχή συνεχίζεται η καλή πορεία του 2019. Ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, προσπαθήσαμε τα Γιάννενα να φαίνονται, είτε με φυλλάδια και παρουσία σε εκθέσεις, είτε με ψηφιακή προβολή. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εργαλεία, ώστε τα Γιάννενα να είναι ένας σημαντικός προορισμός, όχι μόνο αυτές τις ημέρες που έχουν την τιμητική τους, αλλά γίνονται ένας προορισμός 365 ημέρες του χρόνου. Αντίστοιχες πληρότητες είχαμε και το καλοκαίρι και το Πάσχα και όχι μόνο την περίοδο των εορτών. Τα συνέδρια, οι αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, μαθητικές εκδρομές, όλα έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Λώλης.
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως η παροχή υπηρεσιών συνολικά είναι σε καλό επίπεδο, ενώ γίνονται σημαντικές προσπάθειες τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο καθαριότητας, με την πόλη να βρίσκεται πλέον σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση από προηγούμενες περιόδους. «Είμαστε σε καλό επίπεδο και στο θέμα της καθαριότητας. Υπήρχαν περίοδοι που δεν ήμασταν, σήμερα δεν ανησυχώ για αυτό, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι όλοι πρέπει να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε.

 

Σχετικά άρθρα

Συμμάχους για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων βρίσκουν τα Γιάννενα

Πεντάμηνη ψηφιακή καμπάνια με στόχευση στο Ισραήλ

Στόχος να μπει στον «χάρτη» των διεθνών συνεδρίων