ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης, ειδάλλως λήψη μέτρων

Με προβλήματα υδροδότησης κυρίως στο νότιο τμήμα του δήμου Ιωαννιτών, την περιοχή του Κατσικά, αλλά και σε άλλα υψηλότερα σημεία της πόλης, όπως τα Μάρμαρα και η Αγία Μαρίνα, συνοδεύονται οι υψηλές θερμοκρασίες.

Στα όριά του έχει φτάσει το υδροδοτικό σύστημα του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, καθώς, λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας, που επικρατούν παρατεταμένα αυτή την περίοδο, έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι καταναλώσεις ύδατος. Όπως κάνει γνωστό ο Σύνδεσμος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα υδροδότησης σε διάφορες περιοχές, ειδικά στην Αμπελιά και το Επισκοπικό, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Ο Σύνδεσμος καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο τη σπατάλη του νερού και να περιοριστούν μόνο στις ανάγκες ύδρευσης. Σε περίπτωση που τα προβλήματα επιδεινωθούν, θα εξεταστεί η επιβολή έκτακτων μέτρων όπως αυτά ορίζονται.
«Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Αρλέτος.
«Καθημερινά είμαστε εκεί, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας, δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Στον βαθμό που ευθυνόμαστε, να ζητήσουμε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας αλλά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, επισημαίνοντας και ένα ακόμη πρόβλημα που προέκυψε στον ΣΥΔΛΙ, την πτώση ασφάλειας, με αποτέλεσμα να απαιτείται εξαερισμός ενός αγωγού.
Ο κ. Μπαρτζώκας έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους να γίνεται με φειδώ η κατανάλωση του νερού και όχι για άρδευση, ενώ και ό ίδιος ανέφερε ότι έχουν τεθεί προς συζήτηση τυχόν έκτακτα μέτρα, όπως προγραμματισμένες διακοπές νερού. «Αν μέχρι αύριο μεθαύριο δε λυθεί το πρόβλημα, ενδεχομένως να καταλήξουμε και σε αυτό, προκειμένου να ανακουφιστούν όλοι», σημείωσε.

Έκκληση και συστάσεις προς ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν στην υδροδότηση του δήμου λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες για λελογισμένη χρήση, προκειμένου κανένα νοικοκυριό να μη στερηθεί αυτό το απαραίτητο δημόσιο αγαθό, που ειδικά αυτές τις μέρες είναι υπερπολύτιμο.
Ταυτόχρονα, όμως, υπογραμμίζει πως το μέγεθος των προβλημάτων, που εντοπίζονται κυρίως στην Δ.Ε. Παμβώτιδας, είναι για πρώτη φορά τόσο έντονο, κάτι που σημαίνει ότι τόσο η ΔΕΥΑΙ όσο και ο ΣΥΔΛΙ οφείλουν, πέραν από εκκλήσεις, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση όλων των κατοίκων των Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών