ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαθέσιμες θέσεις στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του ΟΚΠΑΠΑ

Πλήρως εξοπλισμένο και με τον μέγιστο αριθμό εργαζομένων λειτουργεί πλέον το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών στα Καρδαμίτσια, λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Στους χώρους του τα παιδιά με αναπηρία φιλοξενούνται με ασφάλεια και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού απασχολούνται δημιουργικά, ενώ παράλληλα υλοποιείται μια σειρά ακόμη δράσεων για την ατομική και ομαδική εκπαίδευση με στόχο την αυτοεξυπηρέτησή τους και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την άθληση και ψυχαγωγία, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.

Παρόλο που το ΚΔΑΠ έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 25 παιδιών, ηλικίας από πέντε έως 19 ετών, σήμερα καλύπτονται μόνο οι 16 θέσεις, με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου να καλεί τις οικογένειες με παιδιά με αναπηρία να γνωρίσουν τη δομή και να εμπιστευθούν το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προσφέροντας μια διέξοδο κοινωνικοποίησης στα παιδιά τους.Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στελεχώνεται με κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, κοινωνικό φροντιστή, εκπαιδευτές τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Τόσο ο κ. Πάνου, όσο και η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΟΚΠΑΠΑ Σοφία Τζοβάρα ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους για το έργο τους, αλλά κυρίως για την αγάπη και φροντίδα με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά.

Παράλληλα με τη φροντίδα και απασχόληση των παιδιών, προσφέρει υποστήριξη στην οικογένεια, εκπαίδευση των μελών της οικογένειας στην αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίας, ενημέρωση και παραπομπή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών, διασύνδεση με τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους κοινωνικούς φορείς, καθώς και φορείς που υλοποιούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί όλο τον χρόνο, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας παραμένει ανοιχτό τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για τα παιδιά και τους εργαζόμενους, οι οποίοι υποβάλλονται σε συνεχή rapid tests.

Το ωράριο λειτουργίας του είναι 12:30-20:30 και, όταν τα σχολεία είναι κλειστά 9-17:00.

Η μετακίνηση των παιδιών γίνεται από κατάλληλα διαμορφωμένο λεωφορείο, με στόχο την ασφάλεια και τις ανάγκες τους.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Η «χειρότερη Δημοτική Αρχή ever»