ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Στόχος βανδάλων έγινε για μια ακόμα φορά βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Ιωαννιτών, με το φαινόμενο να παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην περιοχή του Βοτανικού, όπου άγνωστοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, καθώς πραγματοποιήθηκε και απόπειρα διάρρηξης στο εσωτερικό του Σταθμού.
Για την επιδρομή των βανδάλων ενημερώθηκε η Αστυνομία, την οποία η διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση, κάνοντας γνωστό ότι έχει κατατεθεί και μήνυση για απόπειρα διάρρηξης.
Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τον έντονο προβληματισμό του για τους βανδαλισμούς, που σημειώνονται αρκετά συχνά στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές.
«Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το επαναλαμβανόμενο περιστατικό σε χώρους των σταθμών μας, που είναι χώροι χαράς και δημιουργίας των παιδιών μας. Η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά και η έλλειψη παιδείας μας δείχνουν άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό και απευθύνουμε έκκληση για άλλη μια φορά, ώστε ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στα παιδιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών μας, όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο Δήμος και η κοινωνία καλούνται να αποκαταστήσουν κάθε φορά», σημειώνεται σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Στόχος βανδαλισμού ο 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Αναζητώντας τον… συμβολισμό

Γιώργος Απηλιώτης