ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Είχαν ήδη βρει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των παιχνιδιών

Η σωστή ανάγνωση της κατάστασης σε συνδυασμό με τα έγκαιρα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι καταστηματάρχες των καταστημάτων παιχνιδιών, τους έφεραν ένα βήμα μπροστά από τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου τις μέρες των εορτών.

Με την Χριστουγεννιάτικη περίοδο να αποτελεί την πιο σημαντική εμπορική σεζόν για τα καταστήματα παιχνιδιών καθώς από αυτή προκύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι του ετήσιου τζίρου τους, οι ντόπιοι επαγγελματίες δεν επαναπαύτηκαν εν αναμονή των εξελίξεων και έδρασαν προκειμένου να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους. Σύμμαχος σε αυτή τη «μάχη» ήταν το διαδίκτυο όπως αναφέρει η υπεύθυνη του καταστήματος «Σπίτι του μάγου» Εριέττα Σιαμοπούλου με το αγοραστικό κοινό να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους να εξυπηρετηθεί, με αρκετή κινητικότητα όπως προκύπτει από τον αριθμό των παραγγελιών. Δεν έλειψαν βέβαια και τα προβλήματα, με τα εργοστάσια παιχνιδιών να υπολειτουργούν, δημιουργώντας ελλείψεις στις προμήθειες των εμπόρων οι οποίες βέβαια κινούταν ήδη σε μέτρια για την εποχή επίπεδα. Υπογράμμισε επίσης τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι μικρότερες επιχειρήσεις που μπορεί να μην διαθέτουν την τεχνολογική βάση που απαιτείται προκειμένου να καταφέρουν να λειτουργήσουν με νόμιμο τρόπο.
Μια επιπλέον «ανάσα» έρχεται να δώσει και η μέθοδος του «click away» στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες χωρίς να μεσολαβεί εταιρία courier μειώνοντας έτσι τους χρόνους αναμονής. Ο πελάτης θα μπορεί να κάνει την παραγγελία είτε διαδικτυακά είτε μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS στο εκάστοτε κατάστημα. Κατά την μετακίνηση για την παραλαβή της παραγγελίας θα πρέπει να φέρει μαζί του απόδειξη ηλεκτρονικής πληρωμής ή sms όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης καθώς και η ώρα της μετακίνησης.
«Το παιχνίδι είναι ο Δεκέμβριος, δεν έπρεπε με τίποτα να χαθεί» τονίζει ο ιδιοκτήτης του «Λαμπρίδης toys» Νίκος Λαμπρίδης, κάνοντας λόγο για «δυσκίνητο» τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούνται οι πελάτες αυτή τη στιγμή, με ένα μέρος του κοινού να μην έχει την απαραίτητη εξοικείωση με τέτοιου είδους πλατφόρμες. Αποτέλεσμα αυτού να δημιουργείται μια χρονοβόρα κατάσταση σε επίπεδο συνεννόησης. Όσο για τις προμήθειες των μαγαζιών, αυτές φαίνονται να είχαν γίνει εγκαίρως, με τους ιδιοκτήτες όμως να απεύχονται το ενδεχόμενο να μην πουληθεί το εμπόρευμα δημιουργώντας ένα «στοκ» στις αποθήκες τους, έχοντας ήδη ως εμπειρία την περίοδο του Πάσχα αλλά και των Αποκριών. Σχολίασε επίσης την άδεια λειτουργίας που δόθηκε στα εποχιακά καταστήματα και σούπερ μάρκετ να εμπορεύονται εποχιακό υλικό, την ίδια ώρα που καταστήματα παιχνιδιών με παρόμοιο τύπου εμπόρευμα παρέμειναν κλειστά.

Σχετικά άρθρα

Με «ελευθέρας» για δύο ώρες

ΟΕΒΕ: «Να ανοίξει το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα»

«Βράζει» ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος

Γεωργία Χαλάτση