ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην περιοχή του Ζαγορίου για τη λειτουργία δομής Ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχειακή μονάδα στους Ασπράγγελους, όπου μεταφέρθηκαν χθες τα πρώτα ανήλικα παιδιά.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζαγορίου, αποδεχόμενο το υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, αποφάσισε να θέσει το θέμα σε ευρεία συνέλευση, μέσα στον Αύγουστο, στην οποία θα προσκληθούν βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, η ΕΤΕΖ αλλά και ο δήμος Ζαγορίου έχουν ξεκινήσει και τη δικαστική διεκδίκηση της μη λειτουργίας της δομής. Η δομή, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, χρηματοδοτείται για έναν χρόνο, προκειμένου να φιλοξενεί έως 40 προσφυγόπουλα, που θα σταλούν από τις αρμόδιες αρχές.

Εν αναμονή της άφιξης των πρώτων παιδιών, η ΕΤΕΖ, όπως ομόφωνα και το δημοτικό συμβούλιο, ζητούσαν να γίνει άμεση αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης, με βάση την ΚΥΑ «Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας», που ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτά τα παιδιά, αλλά η μαγική λέξη είναι ένταξη. Δεν υπάρχει ένταξη σε έναν χώρο που υπάρχουν υπερίληκες και ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΕΖ Νίκος Βράκας.

Σχετικά άρθρα

14.000 ευρώ για μνημείο στους Ασπράγγελους

Επιχείρηση σωτηρίας για αγριόγιδο στους Ασπράγγελους

Οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου στις φλόγες στις 15 Ιουλίου 1943 από τη γερμανική Μεραρχία Edelweeis.