Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κρούσμα κορωνοϊού από την Αλβανία νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης ένας 66χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Η διάγνωση έγινε στην Αλβανία όπου ζει και εργάζεται, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του στην Ειδική Μονάδα Λοιμωδών του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, λόγω του ότι παρουσίασε ήπια συμπτωματολογία. Η διακομιδή του έγινε με ασθενοφόρο και σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή.
Με την ευκαιρία της μετά από καιρό ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται επίσης γνωστό ότι όλα τα δείγματα που έχουν εξεταστεί από το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 12 Μαΐου έως και σήμερα, 616 στο σύνολό τους, από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι αρνητικά. Επισημαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται την παρούσα περίοδο, δεν αφορά ύποπτα κρούσματα αλλά έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία, τα οποία πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.

Σχετικά άρθρα

Σε λειτουργία η τρίτη Μονάδα Λοιμωδών, αναζητείται φόρμουλα για την εμπλοκή του “Χατζηκώστα”

Μπαίνουν στη μάχη και τα περιφερειακά νοσοκομεία

Γεωργία Χαλάτση

Νέα επιχορήγηση για εξοπλισμό στο ΠΓΝΙ

Ηπειρωτικός Αγών