ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέα επιχορήγηση για εξοπλισμό στο ΠΓΝΙ

Με επιπλέον κονδύλια, που ξεπερνούν τις 220.000 ευρώ, επιχορηγεί η περιφέρεια Ηπείρου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανταποκρινόμενος σε αιτήματα της διοίκησης του ΠΓΝΙ, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε δύο αποφάσεις, που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού, ύψους 223.220 ευρώ. Το ποσό των 133.220 ευρώ διατίθεται για την προμήθεια άκρως απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για λειτουργία 2ης Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία προορίζεται να νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, ενώ 90.000 ευρώ διατίθενται για την προμήθεια ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Η περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βαρύτητα δίνεται ασφαλώς στα νοσοκομεία που υποδέχονται τους ασθενείς και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που έχει οριστεί και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα ως νοσοκομείο –αναφοράς για τη νόσο. Έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης τρέχουσας υποχρέωσης, την ενίσχυση της λειτουργίας και της επέκτασης των δομών του, ώστε να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί και να νοσηλεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας που ενδέχεται να νοσήσουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού, όμως εκείνο που διασφαλίζει τη δημόσια υγεία, είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών από όλους τους πολίτες: Να μείνουμε σπίτι και στις τρεις επόμενες εβδομάδες που παρατάθηκε το μέτρο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ενημέρωσε για τις αποφάσεις και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή –μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Οργάνου.

Στο μεταξύ, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 24.800 ευρώ για την προμήθεια νέας ποσότητας μασκών, που θα διανεμηθούν σε υπηρεσίες και φορείς της περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση