ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το Πανελλήνιο των ρεκόρ στους «Ζωσιμάδες»

Ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, παρά την ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της καραντίνας που στέρησε στους αθλητές την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους αλλά και τη συμμετοχή τους σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το πρωτάθλημα σημαδεύτηκε από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε η Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) με 63.96 στον ακοντισμό. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποσκαριώβ βελτίωσε το προηγούμενο παγκόσμιο που κατείχε η Κουβανή Ατζιλάρε 63.86 από 2/8/15 στους Παναμερικανικούς αγώνες.
Ένα μεγάλο ρεκόρ πέτυχε στα 10.000 μ. βάδην γυναικών Κ20 η Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), η οποία τερμάτισε σε 46.21.46, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας μετά από 19 χρόνια. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα (ΦΣ Αστέρας Πρέβεζας) από τις 19 Ιουλίου 2001 στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Ε/Ν στο Γκροσέτο όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.
Το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων βελτίωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) τρέχοντας τα 100 μ. σε 11.80, επίδοση καλύτερη από το 11.83, που είχε πετύχει στις 18 Ιουλίου στη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.
Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 στο άλμα σε μήκος σημείωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη. Η κερκυραία αθλήτρια με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη έδειξε τις διαθέσεις της από την πρώτη προσπάθεια που «προσγειώθηκε» στα 6.56 μ. 4 εκατοστά πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Στην δεύτερη προσπάθεια η Καρύδη εκτοξεύτηκε στα 6.71 μ. (+0,4) συντρίβοντας το ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου, που άντεξε 28 χρόνια και ήταν 6.60 μ. από τις 22 Αυγούστου 1992 που το είχε σημειώσει στο διεθνές μίτινγκ της Δράμας. Η 19χρονη με την επίδοσή της ανέβηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας του 2020 στην κατηγορία Γυναικών Κ20 και στην πέμπτη στην κατηγορία Γυναικών.
Ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η… συνήθης ύποπτη κορασίδα Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος), η οποία έτρεξε τα 400 μ. εμπόδια σε 59.17, βελτιώνοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία κορασίδων Κ18 που ήταν 59.48 από τις 18 Ιουλίου 2020 στην Κατερίνη στη διάρκεια των διασυλλογικών αγώνων.

Πρώτη θέση για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων

Την 1η θέση στη γενική βαθμολογία με 175 βαθμούς κατέλαβε ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, αφήνοντας πίσω 42 βαθμούς τη 2η ομάδα του Ο.Φ.Η. που συγκέντρωσε 133 βαθμούς, και στην 3η θέση τον Γ.Σ. Σέρρες με 122 βαθμούς. Στους άνδρες ήταν 1ος σύλλογος με 104 βαθμούς και 1ος επαρχιακός σύλλογος και στις γυναίκες 4ος σύλλογος.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες

Τους αθλητές, τους προπονητές και τις διοικήσεις όλων των σωματείων συγχαίρει η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, τονίζοντας ότι η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αποτέλεσε για όλους μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής των Ιωαννίνων και στήριξης της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκησης θεωρεί πως η άρτια διοργάνωση των αγώνων και οι εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, βάζουν και πάλι την πόλη στον «χάρτη» των μεγάλων διοργανώσεων και στον κλασικό αθλητισμό.
«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για τη συνεργασία, αλλά και να συγχαρώ, τον ΣΕΓΑΣ, όλα τα Σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων– Νεανίδων, καθώς και όλα τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και τους εργαζόμενους στο ΠΕΑΚΙ, για την άρτια και εντυπωσιακή διεξαγωγή των αγώνων, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων. Θεωρώ πως τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν μια τονωτική ένεση για την οικονομία της πόλης μας, αλλά παράλληλα, αποτελούν και έναν “πυλώνα” για να αναλάβουν τα Γιάννενα ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον, σε πανελλήνιο και γιατί όχι και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας.

 

Σχετικά άρθρα

Στα Τρίκαλα «έσπασε» το αήττητο του Βίκου

Συνεχίζει αήττητος ο Βίκος Ιωαννίνων

Σάρωσε τον Πρωτέα Γρεβενών ο Βίκος Ιωαννίνων