Φωτογραφία της Λαμπρινής Σταμούλη απο παλιότερο αγώνα ΠΑΣ - Ατρόμητος
Αθλητικά

Παλιοί γνώριμοι στον δρόμο του «Άγιαξ»

Μετά από χρόνια θα βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες στην «άγονη γραμμή» της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Σούπερ Λίγκα 2)

Μετά από οκτώ χρόνια στη μεγάλη κατηγορία , ο ΠΑΣ αγωνιστεί φέτος στην Σούπερ Λίγκα 2, τη γνωστή Β’ Εθνική των προηγούμενων χρόνων.

Εκεί θα συναντήσει, μετά από χρόνια, παλιές γνώριμες ομάδες ακόμη και από τα χρόνια της Α’ Εθνικής, ενώ με αρκετές θα παίξει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, όπως με τη γειτονική Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Άλλες εποχές, κυρίως στη δεκαετία του ‘70, κυριαρχούσε το κλασικό ντέρμπι της Ηπείρου, ανάμεσα στον ΠΑΣ και την Αναγέννηση Άρτας. Ματς φωτιά, που συζητούνταν για πολλές μέρες στις δύο πόλεις. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με την Α.Ε. Καραϊσκάκης υπάρχουν καλές σχέσεις και δεν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί από το παρελθόν. Τα δύο ματς πρωταθλήματος θα έχουν οπωσδήποτε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, καίτοι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι. Το τελευταίο «EL Clasico» της Ηπείρου ήταν τον Μάρτιο 2006, όταν ο ΠΑΣ συνέτριψε μέσα στην Άρτα την Αναγέννηση με σκορ 3-0 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Επίσης για πρώτη φορά, ο ΠΑΣ θα παίξει με τον Κισσαμικό Χανίων. Με τον Απόλλωνα Λάρισας έχει συναντηθεί τη σεζόν 2004-05 στη Γ’ Εθνική, όπου τον συνέτριψε με 6-0 στα Γιάννινα. Αρχηγός του ΠΑΣ ήταν ο Αριάν Μπελά, νυν προπονητής της λαρισινής ομάδας. Οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 είναι παλιές γνώριμες του «Άγιαξ», τόσο από τα σαλόνια όσο και από τα αλώνια των μικρότερων κατηγοριών. Οι Λεβαδειακός και Απόλλωνας ήταν και πέρσι αντίπαλοί του στη Σούπερ Λίγκα. Με Εργοτέλη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Πλατανιά, υπάρχει πλούσια προϊστορία σε Α’ και Β’ Εθνική. Με την κρητική ομάδα το τελευταίο ματς ήταν το 2015 στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής και έληξε ισόπαλο 0-0. Με τους «Μαυραετούς» ξανασμίγουν οι δρόμοι μετά από επτά χρόνια και η τελευταία συνάντηση έγινε για το μεγάλο πρωτάθλημα το 2012. Με την ομάδα της Καλαμαριάς, υπάρχει κενό δέκα χρόνων, αφού το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος ήταν για τη Β’ Εθνική το 2009 και είχε λήξει με σκορ 1-3 υπέρ των Γιαννιωτών. Και με την Παναχαϊκή ο ΠΑΣ έχει πολλά χρόνια να συναντηθεί. Το τελευταίο ματς ήταν για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής τον Φεβρουάριο 2003, όταν οι κυανόλευκοι κέρδισαν 2-0 στην Πάτρα. Την επόμενη σεζόν 2003-04 στη Β’ Εθνική, η Παναχαϊκή είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ πήρε τα παιχνίδια στα χαρτιά. Με την Κέρκυρα οι μνήμες είναι νωπές από προηγούμενες αναμετρήσεις, αφού οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν τελευταία φορά τη σεζόν 2017-18 στην Σούπερ Λίγκα. Το τελευταίο ματς έγινε τον Μάρτιο 2018 στο νησί των Φαιάκων και έληξε με σκορ 1-1. Παλιός γνώριμος για τους Γιαννιώτες είναι και ο Πλατανιάς του γιαννιώτη προπονητή Γιάννη Τάτση. Το τελευταίο ματς είχε γίνει στα Περιβόλια τον Φεβρουάριο 2018 και έληξε με 3-0 υπέρ του «Άγιαξ». Ολοκληρώνοντας αυτή τη μίνι αναφορά στη Σούπερ Λίγκα 2, ο ΠΑΣ θα χρειαστεί με δύο μόνο ομάδες να συστηθεί. Τις άλλες εννέα τις ξέρει από παλιά και μετά από χρόνια θα βαδίσει μαζί τους τα ίδια μονοπάτια.

Περιμένοντας τον νέο τεχνικό

Εν αναμονή εξελίξεων στο θέμα προπονητή βρίσκονται οι φίλοι του ΠΑΣ, καθώς από κύκλους της ομάδας λέγεται ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει γνωστός ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τον Μιχάλη Γρηγορίου ή κάποιον συνάδελφό του από το εξωτερικό. Υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή στο θέμα αυτό και πριν πέσουν υπογραφές, δε θα υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, μετά το «κάζο» με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Τελευταίος ξένος προπονητής ήταν ο Στεφάν Ντεμόλ, με τον οποίο ο ΠΑΣ ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα τη σεζόν 2010-11, αλλά την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία απολύθηκε μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στη θέση του προσλήφθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αφού πέρασε ένα διάστημα με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο.

Σχετικά άρθρα

«Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Κέρκυρα

Ηπειρωτικός Αγών

Στην Κέρκυρα για το διπλό ο πρωτοπόρος ΠΑΣ

Σοβαρός ο ΠΑΣ και με την ουραγό Κέρκυρα

Ηπειρωτικός Αγών