Αθλητικά

Στην Κέρκυρα για το διπλό ο πρωτοπόρος ΠΑΣ

Σήμερα στις 5 το απόγευμα το ματς στο νησί των Φαιάκων με την ουραγό τοπική ομάδα.

Με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θα παραταχθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Το ματς θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το κανάλι ΕΡΤsports της δημόσιας τηλεόρασης. Οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το σημερινό παιχνίδι, κάτι που αποτυπώνεται καθαρά και στις δηλώσεις του προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, που σε δηλώσεις λίγο πριν φύγει η αποστολή για το νησί των Φαιάκων, τόνισε τα εξής: «Η Κέρκυρα είναι μία ομάδα που παίζει με 4-4-2 συνήθως. Τρέχει πολύ, είναι συμπαγής ομάδα και η ανάλυσή μας έδειξε ότι πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο σ’ αυτήν την κατηγορία και το δείχνουν τα αποτελέσματα που υπάρχουν. Δε μας ενδιαφέρει σε τι θέση είναι η Κέρκυρα, γιατί την είδαμε και στα δύο φιλικά που έχουμε κάνει. Τη μία είχαμε δυσκολίες να την κερδίσουμε και τη δεύτερη ήρθαμε ισοπαλία. Απαιτείται σοβαρότητα και ταπεινότητα, όπως είχαμε ως τώρα για να το κερδίσουμε. Κακό θα κάνει αν επηρεαστεί κάποιος παίκτης από προβλήματα αντιπάλων ομάδων. Φάνηκε και στο παιχνίδι που έπαιξε η Κέρκυρα με τον Απόλλωνα ότι είναι ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο».

Όσο για το εγχείρημα παραμονής στην πρώτη θέση τόνισε: «Αν πας για πρωταθλητισμό, πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και απαιτείται σοβαρότητα στην προετοιμασία της εβδομάδας, αλλά και σε κάθε παιχνίδι. Δεν κάνει να διαχωρίζεις τα πράγματα ανάλογα με τη θέση των αντιπάλων ομάδων. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, υπάρχουν άλλα 24 ματς, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σοβαρά και δεν υπάρχει καμία διαφορά για μένα στη διαχείριση. Ίσως για τους παίκτες να χρειαστούν να πούμε κάποιες κουβέντες παραπάνω, αλλά δε νομίζω, γιατί βλέπω ότι η ομάδα ήταν ως τώρα σοβαρή».

Ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε εκτός αποστολής τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Γιώργο Παμλίδη, για να τον ξεκουράσει, αλλά κυρίως να τον αποφορτίσει και ψυχολογικά, καθώς η Κέρκυρα είναι η πρώην ομάδα του. Έτσι, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κριζμάν και από τα πλάγια οι Ξύδας και Λεό. Επίσης, ο κόουτς αυτή τη φορά πήρε στην αποστολή τον γκολκίπερ Περιστερίδη και άφησε εκτός τον Γιαννίκογλου. Κάτω από τα δοκάρια έχει καθιερωθεί τον τελευταίο καιρό ο Χουτεσιώτης. Αυτές είναι οι δύο αλλαγές στον ΠΑΣ, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι επί της Δόξας Δράμας. Εκτός είναι οι γνωστοί τραυματίες Νικολιάς, Ελευθεριάδης, Σεργκελασβίλι και Γροσδάνης.

Ο ΠΑΣ θα παίξει επιθετικά με 4-3-3 κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιήσει περισσότερο τα πράγματα. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χουτεσιώτης, στο κέντρο της άμυνας οι Σκόνδρας, Παντελάκης, δεξιός αμυντικός ο Αποστολόπουλος και αριστερός ο Μπουκουβάλας. Αμυντικά χαφ οι Κάστρο, Σιόντης, κεντρικός ο Νάουμετς, σέντερ φορ ο Κριζμάν και στα άκρα της επίθεσης από δεξιά Ξύδας και αριστερά ο Λεό. Στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Βενετικίδης, Λιάσος, Οικονομόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Ζιούλης, Πήλιος, Ράντοβατς.

Διαιτητής ο Τσοπουλίδης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης του συνδέσμου Ξάνθης. Βοηθοί του θα είναι οι Αθανάσιος Καραγιάννης (Θράκης), Παναγιώτης Τερζόπουλος (Έβρου). Τέταρτος ο Νικόλαος Θεοδωρακόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Κωστάκος (Πειραιά).

Ο Τσοπουλίδης είναι 29 ετών και είναι στους πίνακες Β’ Εθνικής από το καλοκαίρι του 2018. Φέτος έχει διευθύνει τα παιχνίδια Γ’ Εθνικής Τρίγλια – Τρίκαλα 0-1, Καβάλα – Καλαμάτα 2-1 και ένα ματς Σούπερ Λίγκ 2 Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας 0-1. Ήταν ρέφερι και στον αγώνα Κυπέλλου Πανσερραϊκός – Τρίγλια 2-0.

Σε απολογία ο ΠΑΣ

Για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13.00 κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 2 ο ΠΑΣ Γιάννινα, για τα βεγγαλικά που έριξαν στον αέρα οι οπαδοί του στο ματς με τη Δόξα Δράμας. Θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, που «τσούζει» πολύ με την οικονομική στενότητα που έχει η ΠΑΕ.

«Γιατί έφυγα από την Κέρκυρα»

Πριν από δύο εβδομάδες αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ Κέρκυρα ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Βόκολος και τη θέση του πήρε ο Ρομπέρτο Μπολάνο. Ο Βόκολος, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis, τόνισε για την αποχώρησή του από την ομάδα των Φαιάκων: «Καθίσαμε κάτω, ζυγίσαμε τα πράγματα και είδαμε ότι δεν οδηγούσε πουθενά και γι΄ αυτό έφυγα από την Κέρκυρα. Στην Ελλάδα όλοι ζητούν αποτέλεσμα, δεν κοιτούν ούτε τη δουλειά που κάνεις, ούτε τι πλάνο έχεις στον σύλλογο που είσαι. Θα κοιτάξω όλες τις προτάσεις, αν θα είναι κάτι ενδιαφέρον, θα δουλέψω άμεσα».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος