Δεξιά ο Νάουμετς που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι στην Κέρκυρα
Αθλητικά

«Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Κέρκυρα

Ο ΠΑΣ, με πρωταγωνιστή τον Νάουμετς, κέρδισε 4-0 τους Φαίακες και αναπαυτικά κάθεται στον θρόνο του πρωτοπόρου.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο ΠΑΣ «καθάρισε» την Κέρκυρα με σκορ 4-0 μέσα στο γήπεδό της, ανοίγοντας την αυλαία της 9ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 20χρονος Νάουμετς, που σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα καταπληκτικά γκολ, που σφράγισαν τη νίκη του «Άγιαξ». Το άλλο γκολ σημείωσε ο Ξύδας. Οι κυανόλευκοι μπήκαν με αποφασιστικότητα του αγώνα, για να μην περάσει ούτε σαν σκέψη από το μυαλό των Φαιάκων ότι μπορούν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και έγινε. Στο 3’ ο Νάουμετς άνοιξε το σκορ και ένα εξάλεπτο μετά, στο 9’, ο Ξύδας έκανε το 0-2. Από εκεί και μετά, το παιχνίδι είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά ουσιαστικό. Περισσότερο σημασία είχε για τη στατιστική απεικόνιση (γκολ, φάσεις, τελικές, κόρνερ κ.λπ.), αφού ο νικητής φάνηκε ποιος θα είναι από την αρχή. Πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, στο 30’ ο Νάουμετς έκανε το 0-3. Η Κέρκυρα δεν είχε τις προδιαγραφές για να κάνει μια τέτοια ανατροπή, ούτε καν να απειλήσει. Για τον λόγο αυτό ο Γιαννίκης έβγαλε από το παιχνίδι τους Αποστολόπουλο, Κάστρο, που είχαν χρεωθεί και με κίτρινη κάρτα, για να τους προστατεύσει, αλλά να κάνει και μια ανανέωση στην ομάδα για χρόνο συμμετοχής και άλλων παικτών, αφού η έκβαση του αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένη. Το β’ ημίχρονο ήταν μια καθαρά τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΣ έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, για να βάλει και άλλα γκολ, ειδικά με τον Κρίζμαν, που στάθηκε μοιραίος σε πολλές περιπτώσεις. Η Κέρκυρα δύο με τρεις φορές φάνηκε κάπως απειλητική, δίνοντας και λίγη δουλειά στον Χουτεσιώτη, για να μην κρυώσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ. Όχι για τίποτα σπουδαία πράγματα, αλλά είχε κάποια σουτ, χωρίς να διαγραφεί κάποιος κίνδυνος.

Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν εμφανής. Έπαιζε ο πρωτοπόρος με τον ουραγό. Και οι δύο δικαίωσαν τη θέση που κατέχουν. Ο δε ΠΑΣ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, παρά την κακή κατάσταση του γηπέδου. Τα τέσσερα γκολ ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, ενώ υπήρξαν συνδυασμοί και κυκλοφορία μπάλας, που έδειχναν ομάδα ανώτερης κατηγορίας και όχι αυτής, που αγωνίζεται τώρα. Ο «Άγιαξ» έδειξε και χθες στην Κέρκυρα ότι επάξια είναι στην πρώτη θέση και το μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α’ Εθνική. Η ομάδα των Φαιάκων είναι ένα νεανικό σύνολο, που παίζει με φιλοτιμία, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες.  Με τα γρήγορα γκολ και με την πίεση που άσκησε ο ΠΑΣ από την αρχή, αναγκάστηκαν οι Φαίακες να σηκώσουν λευκή πετσέτα και να παραδώσουν τα όπλα. Το παιχνίδι δεν σηκώνει μεγαλύτερη κουβέντα. Ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Νάουμετς. Ο Ουκρανός, που τώρα πάτησε στα 20 χρόνια, στα τελευταία ματς είναι πολύ ανεβασμένος. Προφανώς του βρήκε το κουμπί ο Γιαννίκης και του δίνει έναν ελεύθερο ρόλο από το κέντρο και μετά, με οδηγίες να κινείται σε όλους τους χώρους. Χθες με τα τρία γκολ και την καταπληκτική εμφάνιση, με φαντεζί κινήσεις που δείχνουν παίκτη που ξέρει καντάρια μπάλα, θα προκαλέσει συζητήσεις στη συνέχεια. Καλά κινήθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες, ειδικά όσοι ασχολήθηκαν με το δημιουργικό κομμάτι όπως οι Κάστρο, Μπουκουβάλας, Λεό, Ξύδας, Σιόντης. Η άμυνα δεν είχε και πολλή δουλειά. Λίγοι φίλαθλοι ήταν χθες στο ΔΑΚ Κέρκυρας. Μεταξύ αυτών και 25 με 30 φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα γκολ

3’: Ο Νάουμετς για τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά με τον Παγκράτη να μην μπορεί να αποσοβήσει, 0-1.
9’: Δείχνει να καθαρίζει νωρίς ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς φτάνει και σε δεύτερο γκολ. Ο Μπουκουβάλας πάσαρε στον Λεό, που έκανε ωραία κίνηση και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε σε θέση βολής τον Ξύδα, ο οποίος έκανε με ωραίο πλασέ το 0-2.
30’: Νάουμετς το δεύτερό του γκολ και τρίτο του ΠΑΣ. Ο Ουκρανός συνεργάστηκε άψογα με τον Κάστρο και με πλασέ μέσα από την περιοχή κάνει το 0-3.
92’: Χατ-τρικ ο Νάουμετς και τέταρτο γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Άψογο σουτ από θέση έξω δεξιά του Νάουμετς στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Παγκράτη και 0-4.

Οι φάσεις

7′: Ο Λεό μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας κάνει το σουτ, όμως είναι κακό και η μπάλα περνά άουτ πάνω από τα δοκάρια.
13′: Κόρνερ εκτελεί ο Αποστολόπουλος, κεφαλιά του Κάστρο σε νέο κόρνερ ο Παγκράτης.
37′: Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την Κέρκυρα, με τον Γεωργακόπουλο να κάνει σουτ από τον άξονα, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
40′: Ευκαιρία για το 0-4 χάνει ο ΠΑΣ, με τον Μπουκουβάλα από τα δεξιά να πασάρει στον Κρίζμαν, εκείνος αποφεύγει τον Αγιώτη, κάνει το σουτ με τον Παγκράτη να του λέει «όχι».
43′: Ο Μίσκου με κάθετη βρίσκει τον Αμαραντίδη, ο οποίος από τα δεξιά μπαίνει στην περιοχή, όμως καθυστερεί υπερβολικά και έτσι ο Χουτεσιώτης καθαρίζει τη φάση.
56′: Ο Κρίζμαν περνά τον Παναγιωτίδη, κάνει το σουτ, η μπάλα όμως περνά πάνω από τα δοκάρια του Παγκράτη.
81′: O Βασιλούδης από τον άξονα κάνει το σουτ, όμως ο Χουτεσιώτης μπλοκάρει την μπάλα.
87′: Μονοκόμματο σουτ Κρίζμαν, από θέση μέσα αριστερά, άουτ η μπάλα.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Τσοπουλίδης (Ξάνθης) που άγγιξε το άριστα. Δεν του ξέφυγε φάση, ενώ ήταν και το παιχνίδι ήσυχο χωρίς δυσκολίες. Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Τερζόπουλος (Έβρου), 4ος: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι 92’ Παναγιωτίδης – 29’ Κάστρο, 34’ Αποστολόπουλος.

Ο συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Ζερβόπουλος, Αμαραντίδης (46’ Εγκάν), Γεωργακόπουλος Κ.Π. , Λεπενιώτης, Βασιλούδης, Μίσκου (67’ Νικολούδης), Γεωργακόπουλος Κ.Λ. (71’ Πεντράο).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):  Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο (46’ Πίτου Γκαρσία), Νάουμετς, Ξύδας (73’ Ράντοβατς), Λεό, Κρίζμαν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος