Αθλητικά

Σοβαρός ο ΠΑΣ και με την ουραγό Κέρκυρα

Στον ρυθμό του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα κινούνται όλα στον ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλει και αυτή τη φορά να περάσει αλώβητος από το νησί των Φαιάκων, εκμεταλλευόμενος και την καλή παράδοση που έχει εκεί, με στόχο τους 3 βαθμούς που θα τον διατηρήσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως τονίσαμε και χθες, οι κυανόλευκοι θέλουν να μείνουν για πάντα στον… θρόνο τους και του χρόνου να αγωνίζονται πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Μπορεί στο αυριανό παιχνίδι να υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, όπως αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά οι κυανόλευκοι, με την ίδια σοβαρότητα που πήγαιναν παλιότερα στην Κέρκυρα, θα πάνε και αύριο, θεωρώντας ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, χωρίς να κοιτάζουν καν την βαθμολογική θέση των αντιπάλων, κρύβουν παγίδες και οι αναμετρήσεις των δύο ομάδες έχουν ανέκαθεν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και ο Γιαννίκης θα παρατάξει τον ΠΑΣ με όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Οι παίκτες που έβγαλαν τα δύσκολα παιχνίδια του τελευταίου καιρού και έφεραν τον «Άγιαξ» στην πρώτη θέση, αυτοί θα παίξουν αύριο και στο νησί των Φαιάκων.

Η ομάδα προέρχεται από καλή εμφάνιση στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τη Δόξα, όπου το σκορ της νίκης με 1-0 είναι πολύ φτωχό σε σχέση με τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι και είναι λογικό πάνω σε αυτό τον κορμό να στηρίξει τα σχέδιά του αύριο ο Γιαννίκης. Γενικά, όλοι οι παίκτες τα πήγαν καλά, οπότε τα ίδια πρόσωπα θα φορέσουν και αύριο την κυανόλευκη φανέλα. Θα απουσιάσουν μόνο οι τραυματίες Καρτάλης, Νικολιάς, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης και Γροσδάνης, που συνεχίζουν πρόγραμμα αποκατάστασης και είναι από καιρό απόντες.

Χθες η προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ, αφού δεν υπήρξαν βροχοπτώσεις, με μπόλικη τακτική στο πρόγραμμα και πολλές οδηγίες από την πλευρά του Γιαννίκη, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες να μπουν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα, καθώς ένα γρήγορο γκολ θα ανοίξει πιο εύκολα τον δρόμο για τη νίκη. Σήμερα θα γίνει προπόνηση το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 5 αντί στις 7.30, όπως αρχικά είχε οριστεί. Θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ.

Διαιτητής ο Τσοπουλίδης

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης του συνδέσμου Ξάνθης. Βοηθοί του θα είναι οι Αθανάσιος Καραγιάννης (Θράκης), Παναγιώτης Τερζόπουλος (Έβρου). Τέταρτος ο Νικόλαος Θεοδωρακόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Κωστάκος (Πειραιά). Ο Τσοπουλίδης είναι 29 ετών και είναι στους πίνακες Β’ Εθνικής από το καλοκαίρι του 2018. Φέτος έχει διευθύνει τα παιχνίδια Γ’ Εθνικής Τρίγλια – Τρίκαλα 0-1, Καβάλα – Καλαμάτα 2-1 και ένα ματς Σούπερ Λίγκ 2 Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας 0-1. Ήταν ρέφερι και στον αγώνα Κυπέλλου Πανσερραϊκός – Τρίγλια 2-0. Στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει διευθύνει συνολικά επτά παιχνίδια Β’ Εθνικής, 27 παιχνίδια Γ’ Εθνικής και ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, οι ρέφερι που ορίστηκαν είναι: Δόξα Δράμας – Εργοτέλης Αγγελάκης (Μακεδονίας), Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας – Πλατανιάς Στέφανος – Βάιος Καλατζής (Θεσσαλίας), Απόλλων Πόντου – Παναχαϊκή Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Σμύρνης Δραγούσης (Κιλκίς), Κισσαμικός – Λεβαδειακός Πατεμτζής (Ηρακλείου).

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Ο ΑΟΚ Κέρκυρα μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να μαζέψει τις προσφυγές παικτών από προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό έχει τιμωρηθεί και με αφαίρεση βαθμών. Έγινε μια προσπάθεια το καλοκαίρι με νέα παιδιά για να μπορέσει η ομάδα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει σταυρώσει ακόμη βαθμό. Ξεκίνησε με προπονητή τον Λεωνίδα Βόκολο και τεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Μπονόβα, αλλά προς το τέλος Νοεμβρίου παραιτήθηκαν. Προπονητής τώρα είναι ο παλιός ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Μπολάνο, που ζει μόνιμα στην Κέρκυρα.

Τα αποτελέσματα που έφερε ο ΑΟΚ είναι: Απόλλων Λάρισα – Κέρκυρα 2-1, Κέρκυρα – Παναχαϊκή 0-2, Λεβαδειακός – Κέρκυρα 1-0, Εργοτέλης – Κέρκυρα 2-1, Κέρκυρα – Κισσαμικός Χανίων 0-2, Πλατανιάς – Κέρκυρα 4-0. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι κατά μέσο όρο ηλικίας 20 και 21 ετών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι οι 25χρονοι Νίκος Κρητικός (έπαιξε με τον ΑΟΚ και στη Σούπερ Λιγκ 1) και Κώστας Γεωργακόπουλος, που είναι Κερκυραίος και παίζει από τα μικρά χρόνια στην ομάδα. Άλλωστε, δεν μπορούσαν να πάρουν και μεγαλύτερους παίκτες, γιατί έχουν περιορισμό μεταγραφών λόγω μη αδειοδότησης. Πιο γνωστός είναι ο Βασιλούδης, που έχει συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τον Παναιτωλικό.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος