Αίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για πρόγραμμα και υποψηφίους

Πρόγραμμα και υποψηφίους θα έχει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής πριν εκπνεύσει το 2023, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11-12 να αποτελεί ουσιαστικά την ημερομηνία ορόσημο για την τελική ευθεία προς τις εκλογές.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου θα ολοκληρωθεί και θα επικυρωθεί αφενός το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ήδη σε γνώση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, αφετέρου θα παρουσιαστεί το σύνολο των ψηφοδελτίων. Η επιτροπή αξιολόγησης, υπό την προεδρία του Β. Αργύρη, έχει κάνει μία πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης και ο ορίζοντας παρουσίασης είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές Δεκεμβρίου. Με τους υποψηφίους μας πια, με τις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές σε πλήρη διάταξη και με το πρόγραμμά μας ανά χείρας, το έργο επικοινώνησης του δικόυ μας θετικού μηνύματος είναι μπροστά μας», ανέφερε από τα Γιάννενα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξη τύπου, που προηγήθηκε της εκδήλωσης «Έμφυλη Βία-Γυναικοκτονίες – Η μάστιγα της εποχής μας – Προτάσεις και Λύσεις», την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναθερμανθεί τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με τον χρόνο των εκλογών να τοποθετείται στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου. Ο κ. Μάντζος τόνισε, από την πλευρά του, ότι σημασία δεν έχει τόσο το πότε όσο το πώς θα πάμε στις εκλογές. «Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μας πούνε πότε θα πάμε στις κάλπες. Ευχή είναι να γίνει στον πιο σωστά πολιτικά χρόνο και όχι σε εκείνον που βολεύει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε πει ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής και πολιτικού παραδείγματος εδώ και πολλούς μήνες. Ήδη από τον Μάιο ζητάμε εκλογές. Το σημαντικότερο δεν είναι τόσο ο χρόνος όσο ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουμε στις εκλογές. Θα πρέπει η αντιπαράθεση να γίνεται πάνω σε πολιτικά επιχειρήματα και προτάσεις, όχι σε σενάρια, όχι σε μυθοπλασίες, πολλώ δε μάλλον χωρίς την τοξικότητα, την οποία δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία, με τη συγκάλυψη της βαθιάς θεσμικής κρίσης των παρακολουθήσεων, έχει επιβάλλει στη δημόσια ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να πάνε στην κάλπη με πλήρη γνώση τι συνέβη στην υπόθεση και ποιες είναι οι επιμέρους προτάσεις των κομμάτων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. απάντησε και στην κριτική για μονοθεματική αντιπολίτευση, αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ, από τότε που γεννήθηκε, προσέφερε στον τόπο λύσεις. «Τα κακά νέα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αδύναμη και απαξιωμένη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει δυναμική, αξιόπιστη, τεκμηριωμένη, σοβαρή αντιπολίτευση. Είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αξιόπιστη, εναλλακτική και εφαρμόσιμη πρόταση απέναντι στον λαϊκισμό, τον ελιτισμό και τη συσσώρευση των αδιεξόδων και των προβλημάτων τα τελευταία 10 χρόνια. Υπάρχει δικαίωμα στην ελπίδα, στην αξιοπρέπεια, με γνώση, όρεξη, διάθεση για ανατροπή και αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Είμαστε εδώ, μέσα στην κοινωνία, να γράψουμε μαζί με τους πολίτες το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, με θέσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι τομείς πολιτικής είναι μια ακόμη πειστική απάντηση σε όλους όσοι θέλουν να σπεκουλάρουν και να μειώσουν τη μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται. «Είναι ένα μίγμα τεχνοκρατικής γνώσης και πολιτικής ταυτότητας, που μπορούν να συμβάλουν ενεργά στην επικοινωνία του μηνύματος μας», κατέληξε.

Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης στα θύματα της έμφυλης βίας

Σ θέμα της εκδήλωσης εστίασε η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ζέφη Δημαδάμα, τονίζοντας ότι η έμφυλη βία είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες και τα παιδιά, αλλά και πολύ νεότερες ηλικίες.
«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα αυτά, παρά την επικοινωνιακή προβολή, έχει αρκετά θολά σημεία, τα οποία εμείς, με συγκεκριμένες προτάσεις και τεκμηρίωση, προσπαθούμε να καλύψουμε. Γιατί ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες, που βρίσκονται σ’ έναν εφιάλτη. Στον εφιάλτη της βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην εργασία, στο κοινωνικό περιβάλλον, στην καθημερινότητα. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για περισσότερους ξενώνες, για περισσότερες δομές συμβουλευτικές και σ’ ένα καινούριο πλαίσιο με πολιτικές που σχετίζονται και με τη βία στην εργασία, και με την οικογένεια, και με τα παιδιά, που είναι επίσης τα μεγάλα θύματα της έμφυλης βίας. Όταν υπάρχει βία στο σπίτι, τα παιδιά είναι οι αποδέκτες. Και επειδή τα φαινόμενα βίας στις μέρες μας είναι πάρα πολύ έντονα, θέλω να υπογραμμίσω ότι η βία κατά των γυναικών αφορά γυναίκες, παιδιά, κορίτσια σε ιδρύματα, αφορά γυναίκες πρόσφυγες, γυναίκες ΑμεΑ, νεαρά κορίτσια, αλλά και γυναίκες της τρίτης ηλικίας», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας