Με τη φανέλα του ΠΑΣ ο Σολάκης πανηγύρισε τη σεζόν 2008-09 την επιστροφή στην Α’ Εθνική
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Ηλίας Σολάκης: Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στα Γιάννινα

Ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γράφουν μόνον όσοι παίζουν πολλά χρόνια στην Εθνική ή στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, που μπορεί να μην πέρασαν απ’ αυτά τα μονοπάτια, αλλά πέτυχαν πολλά και άφησαν έντονο στίγμα στο ποδόσφαιρό μας.

Ένας απ’ αυτούς και ο Ηλίας Σολάκης, που μιλάει σήμερα στο «ΦΩΣ». Αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση αθλητή και ανθρώπου, με τεράστια διαδρομή στα γήπεδα και πολλές διακρίσεις και επιτυχίες. Γεννήθηκε το 1974 στη Φλώρινα. Σε ηλικία 17 ετών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε κατά χρονολογική σειρά σε Βέροια, Αλμωπό Αριδαίας, Ιάλυσο, Παναχαϊκή, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας, Καστοριά, ΠΑΣ Γιάννινα, Διαγόρα Ρόδου, Ολυμπιακό Βόλου, Αστέρα Τρίπολης, πάλι Παναχαϊκή και Ολυμπιακό Βόλου. Σε όλες αυτές τις ομάδες κατέγραψε 423 συμμετοχές και σημείωσε 171 γκολ. Παράλληλα, ο Ηλίας Σολάκης, πήρε τίτλο με τον ΑΠΟΕΛ, πανηγύρισε ανόδους στην Α’ Εθνική με Βέροια, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου, άνοδο στη Β’ Εθνική με Ιάλυσο. Αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική με Καστοριά και Διαγόρα και μία φορά πρώτος σκόρερ στη Γ’ Εθνική με Ιάλυσο Ρόδου. Σύμφωνα με τη Wikipedia είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας παίκτης που σημείωσε γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Μίμη Παπαϊωάννου. Ο Σολάκης, σε ηλικία 36 ετών και 5 μηνών είχε σκοράρει με τον Ολυμπιακό Βόλου, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, σε αγώνα με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο στις 28 Ιουλίου 2011. Το 2013, σε ηλικία 39 ετών, σταμάτησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τα 43 του χρόνια σε ερασιτεχνικές ομάδες της Δυτικής  Μακεδονίας. Πάλι γνώρισε διακρίσεις και τίτλους. Βοήθησε τις ομάδες Μακεδονικό Φούφα και Ερμή Αμυνταίου να ανεβούν στη Γ’ Εθνική, αναδεικνυόμενος και πρώτος σκόρερ στην ΕΠΣ Κοζάνης το 2016, όταν πια ήταν 42 χρονών. Ο Ηλίας Σολάκης, δεν έφυγε από τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς μετά από ένα πέρασμα από την Καστοριά, σήμερα είναι προπονητής των ομάδων της ΕΠΣ Φλώρινας.

Ηλία που μένεις και με τι ασχολείσαι;

Μένω στην πατρίδα μου τη Φλώρινα και είμαι προπονητής των Μικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας. Διετέλεσα προπονητής και σε άλλες ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής και για ένα διάστημα και στην Καστοριά.

Είσαι γέννημα θρέμμα Φλωρινιώτης;

Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα και από την τοπική ομάδα ΠΑΣ Φλώρινα ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, για να ανοίξω τα φτερά στη συνέχεια, κάνοντας σε ηλικία 17 ετών την πρώτη μεταγραφή στη Βέροια.

Πώς βλέπεις τον θεσμό των πανελληνίων πρωταθλημάτων των ομάδων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων;

Είναι ένας καλός θεσμός, όσον αφορά το ποδόσφαιρο των αναπτυξιακών ηλικιών. Είναι καλό για τα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους.

Είστε σε συνεργασία και με τους ομοσπονδιακούς προπονητές της ΕΠΟ;

Το πρωτάθλημα αυτό για Κ14 και Κ16, είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, με την προοπτική παιδιά που θα διακριθούν να κληθούν στις μικρές εθνικές ομάδες.

Πώς είναι το ποδόσφαιρο στη Φλώρινα;

Είναι δύσκολα τα πράγματα, είμαστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, δεν υπάρχει  μια ομάδα να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία για  να δώσει κίνητρα στα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Προσπαθούν οι άνθρωποι της ΕΠΣ Φλώρινας να βοηθήσουν όσο μπορούν για να επιβιώσουν τα σωματεία. Γίνονται πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Γενικά βλέπουμε πεσμένο το ποδόσφαιρο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου μόνον η Κοζάνη παίζει στη Β’ Εθνική μετά από πολλά χρόνια.

Ιστορικές ομάδες είναι σε μικρές κατηγορίες. Ο Εδεσσαϊκός δεν κατέβηκε φέτος να αγωνιστεί ούτε στο τοπικό. Η Βέροια παλεύει να μείνει στη Γ’ Εθνική. Το ίδιο και η Καστοριά, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 1980. Ο Πιερικός και αυτός έχει πολλά χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Η Νάουσα που έβγαλε και σημαντικούς παίκτες είναι στο τοπικό της ΕΠΣ Ημαθίας. Η Πτολεμαΐδα ανέκαθεν είχε ομάδες στη Β’ Εθνική, παλιότερα ο Άρης Πτολεμαίδας, μετά ο Εορδαϊκός. Τώρα κάνει προσπάθειες να μείνει στη Γ’ Εθνική. Τα Γρεβενά και η Φλώρινα δεν έχουν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες.

Γιατί αυτή η πτώση των ομάδων της περιοχής σας;

Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από το οικονομικό. Είναι δύσκολο οι παράγοντες να επενδύσουν για να πάνε πιο ψηλά. Και όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν μάτωσαν οικονομικά και έκαναν πίσω. Δεν έχουμε στην περιοχή μας μεγάλες επιχειρήσεις που θα βοηθούσαν και το ποδόσφαιρο. Υπάρχει η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η διάθεση ανθρώπων να προσφέρουν, αλλά είναι δύσκολες εποχής και η βάση του προβλήματος είναι το οικονομικό.

Διαβάζω ότι κλείνουν μονάδες της ΔΕΗ με την απολιγνιτοποίηση και η περιοχή σε ότι αφορά Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και τμήμα του νομού Φλώρινας έχει πρόβλημα ανεργίας.

Ένα μεγάλο τμήμα από τον πληθυσμό της περιοχής δούλευε στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ και σε άλλα παράλληλα έργα. Κάποιες μονάδες έχουν κλείσει και είναι λογικό όταν μειώνονται θέσεις εργασίας να υπάρχει και πτώση της οικονομίας.

Στο μέσον ο Ηλίας Σολάκης σε προπόνηση του ΠΑΣ και δίπλα του ο προπονητής Γιώργος Χατζάρας (δεξιά) και ο γκολκίπερ Νίκος Ζαφειρόπουλος (αριστερά).

Με τι ασχολείται ο κόσμος στη Φλώρινα;

Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Επειδή δεν επιτρέπουν κοντά σε οικισμούς να υπάρχουν στάβλοι, συρρικνώθηκε και ο κλάδος της κτηνοτροφίας.

Τουρισμός δεν υπάρχει; Έχετε ωραία μέρη, Πρέσπες, Πισοδέρι, όμορφη πόλη είναι και η Φλώρινα.

Έρχονται επισκέπτες, στις Πρέσπες που γίνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, είναι το χιονοδρομικό κέντρο για τον χειμώνα, αναβιώνουν παλιά έθιμα σε χρονιάρες ημέρες, αλλά όχι στον βαθμό για να πούμε ότι η οικονομία του νομού στηρίζεται στον τουρισμό. Είμαστε και μακριά από τους οδικούς άξονες, οι οποίοι μπορούν να φέρουν κόσμο, έστω και για μια επίσκεψη. Για να πάμε Καστοριά, Έδεσσα, Κοζάνη έχουμε το παλιό οδικό δίκτυο. Έπεσε ένας δρόμος στη Βίγλα, είπαν θα τον φτιάξουν, δεν τον έκαναν ακόμη, και ο κόσμος κάνει τον γύρο για να έρθει στο χιονοδρομικό κέντρο.

Στη Σούπερ Λιγκ τι προβλέπεις; Ποια ομάδα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα;

Βλέπω να έχει η ΑΕΚ ένα προβάδισμα, γιατί από καιρό είχε αφοσιωθεί στον στόχο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 20 ημέρες έχασε τον στόχο του Κυπέλλου Ελλάδας, τώρα κινδυνεύει να χάσει και την Ευρώπη. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός, δύσκολα να προκριθεί. Τα προγνωστικά πάντα είναι δύσκολα στο ποδόσφαιρο, θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος. Βλέπω όμως την ΑΕΚ επί του παρόντος να πατάει καλύτερα από τις άλλες ομάδες.

Στον τελικό Κυπέλλου τι βλέπεις, Παναθηναϊκός ή Άρης ο κυπελλούχος;

Είναι ένα παιχνίδι, που μπορεί να είναι και θέμα ημέρας, τύχης. Αμφίρροπο παιχνίδι, έχουν και οι δύο ομάδες ίσες πιθανότητες. Ο Άρης έχει μεγαλύτερο κίνητρο γιατί έχει να πάρει Κύπελλο από το 1970 και έδειξε ότι έχει καλή ομάδα. Αλλά και ο Παναθηναϊκός αν τερματίσει τέταρτος στο πρωτάθλημα έχει κίνητρο για το Κύπελλο ώστε να βγει στην Ευρώπη.

Οι εκτιμήσεις για τα πλέι άουτ όπου εμπλέκεται στην μάχη παραμονής και ο ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίον έχεις αγωνιστεί;

Εμένα ο ΠΑΣ δεν μου έδειξε ότι είναι τόσο κακή ομάδα για την τελευταία θέση που τερμάτισε στο πρωτάθλημα. Πίστεψα κάποια στιγμή στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα ανακάμψει αγωνιστικά. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αυτό και τώρα πραγματικά έμπλεξε. Έχει μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή, αλλά θέλει προσοχή.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια όπου παίζεται μια κατηγορία;

Ο ΠΑΣ έχει την εμπειρία, τον κόσμο, την δυνατή έδρα, την Ιστορία, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγώνων, σε σχέση με Βόλο και Κηφισιά. Θα δείξει πως θα είναι στο πρώτο παιχνίδι, πώς θα αντιδράσει, τι μπορεί να πάρει, ενώ θα παίξει ρόλο και η ψυχολογία. Δεν βάζω τον ΠΑΣ στις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Πανηγυρισμοί για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Διακρίνονται από αριστερά Βαρτζιώτης, Λουτσιάνο, Σαϊτιώτης, Κούσας, Σολάκης, Κάστρο, Στάθης

Μιας και μιλάμε για τον ΠΑΣ, στη μεγάλη καριέρα σου, τι θέση έχει η διετία 2007-09 που αγωνίστηκες στα Γιάννινα;

Πάντοτε αναπολώ τις ομάδες στις οποίες πέρασα καλά, όπως είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και εγώ είχα καλή παρουσία, τίμησα τη φανέλα και τον κόσμο. Τη σεζόν 2008-09 κάναμε καταπληκτική πορεία και ανεβήκαμε αέρα στην Α’ Εθνική. Εκείνη τη σεζόν, με πρόεδρο τον αείμνηστο Γιώργο Χριστοβασίλη και έναν αξιόλογο προπονητή, τον Γκιγέρμο Όγιος, πραγματικά την απολαύσαμε.

Κάποιες μεγάλες στιγμές που έζησες στα Γιάννινα;

Στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα στα Γιάννινα κλειδώσαμε και μαθηματικά την άνοδο και έγινε η φιέστα. Μας αποθέωσε ο κόσμος και εκεί αποχαιρέτησα τον κόσμο καταχειροκροτούμενος. Δεν το κρύβω, ότι ήταν επιθυμία μου να παίξω στα Γιάννινα και την υλοποίησα. Και πάντα θα κρατώ τις ωραίες στιγμές του ΠΑΣ.

Το καλύτερό σου παιχνίδι με τον ΠΑΣ;

Κάναμε μπροστά ένα καλό δίδυμο με τον Σαϊτιώτη, βάλαμε πολλά γκολ, πίσω είχαμε Λουτσιάνο, Ριμόλντι και άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θυμάμαι ένα ματς στην Καρδίτσα, όπου χάναμε με 1-0. Μπήκα για τριάντα λεπτά αλλαγή και κάναμε την ανατροπή σε 1-3 με τρία δικά μου γκολ.

Καλός προπονητής ο Όγιος; Κάποιοι τον έλεγαν…κιθαρίστα λόγω του στυλ που είχε.

Πολύ καλός προπονητής, από τους καλύτερους που συνάντησα στην καριέρα μου. Ήξερε πολλά πράγματα και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Η ομάδα που ανέβηκε στην Α’ Εθνική το 2009, αν έμενε η ίδια, με κάποιες μικρές ενισχύσεις θα έκανε καλή πορεία και την επόμενη χρονιά.

Αριστερά ο Ηλίας Σολάκης σε συνέντευξη στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο, Μάιο του 2009, αποχαιρετώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μας ξάφνιασε τότε η αποχώρησή σου, όλοι θεωρούσαν στα Γιάννινα ότι θα είσαι και στην Α’ Εθνική.

Δεν με έκαναν πρόταση και δεν ξέρω γιατί. Γι’ αυτό πήγα στον Διαγόρα. Αν θυμάσαι, είχαμε κάνει και τότε μια συνέντευξη και σου εξήγησα τους λόγους. Έφυγε και ο Όγιος που ήθελε να μείνω. Τέλος πάντων, έτσι ήταν γραπτό να γίνει, δεν έχει νόημα να γυρίζουμε τόσο πίσω.

Ηλία, πόσα χρόνια έπαιξες ποδόσφαιρο;

Πάρα πολλά, πάνω από 25 χρόνια, αν βάλουμε και τις ερασιτεχνικές ομάδες. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στον Ερμή Αμυνταίου, όταν ήμουν στα 43 χρόνια μου και βγήκαμε Γ’ Εθνική. Ο τελευταίος τίτλος της καριέρας μου. Πριν πάω στον Ερμή, και σε ηλικία άνω των 40 ετών, είχα βγει πρώτος σκόρερ στην ΕΠΣ Κοζάνης με τον Μακεδονικό Φούφα. Είχα βάλει 31 γκολ.

Ξέρεις ότι στον Ερμή Αμυνταίου έπαιζε ποδόσφαιρο και ένας πολύ γνωστός πρώην υφυπουργός Αθλητισμού;

Ποιος; Δεν μου πάει κάπου το μυαλό.

Ο Γιώργος Λιάνης…

Α, ναι, το ξέρω και έχω ακούσει στο Αμύνταιο πολλές ιστορίες γι’ αυτόν. Δεν σου απάντησα αμέσως γιατί τον κύριο Λιάνη τον ξέρω περισσότερο ως δημοσιογράφο και όχι ως πολιτικό. Ήταν και στη Φλώρινα πολλά χρόνια βουλευτής. Από τον Ερμή Αμυνταίου είχε πάει με μεταγραφή και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ήταν καλός ποδοσφαιριστής. Μου έχουν πει στην ομάδα πολλές ιστορίες γι’ αυτόν όταν έπαιζε στον Ερμή.

Είσαι από τους πιο βιονικούς παίκτες που έχουμε γνωρίσει.

Απολάμβανα το ποδόσφαιρο, παίζοντας ακόμα και στα μικρά γήπεδα. Το έκανα γιατί μου άρεσε. Και τώρα παίζω σε αγώνες παλαίμαχων.

Θα σου κάνω την κλασική ερώτηση, υπάρχει κάποιο μυστικό;

Πρέπει να είσαι πραγματικός αθλητής. Να γυμνάζεσαι σωστά, να κάνεις καλή διατροφή και να κοιμάσαι όπως πρέπει.

Έχεις μια μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Όταν σβήνουν όμως τα φώτα και φεύγεις από τα γήπεδα, τι μένει πίσω;

Μένουν οι αναμνήσεις και οι καλές στιγμές που περάσαμε σε διάφορες ομάδες. Μένουν οι φιλίες που δημιουργήσαμε, οι άνθρωποι που γνωρίσαμε, ο κόσμος που ήταν μαζί μας στα γήπεδα. Υπάρχουν και άσχημες στιγμές, αλλά προσωπικά αυτές τις άφησα πίσω και θυμάμαι μόνο τα καλά που έζησα.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου έχει το ρεκόρ του… γηραιότερου Έλληνα που έχει σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Ένιωσες και κάποια αδικία;

Δεν θα το πω έτσι, δεν μου αδίκησαν, αλλά παικτικά όταν ήμουν στην ΑΕΚ θα μπορούσα να πάρω κάποιες ευκαιρίες παραπάνω. Δεν το θεωρώ αδικία, ήταν και άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές και να μην υπήρχε δυνατότητα να παίξω παραπάνω.

Είσαι ικανοποιημένος γενικά από την καριέρα σου;

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχω αφήσει πίσω καλές εντυπώσεις στον κόσμο, στους συμπαίκτες μου και να άφησα ένα καλό αποτύπωμα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Επί προσωπικού θα σου πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Έζησα στα γήπεδα πολλές καλές στιγμές και έχω ευχάριστες αναμνήσεις.

Έβαλες 171 γκολ σε επαγγελματικές κατηγορίες. Αν προσθέσουμε και αυτά που έβαλες στη Δ’ Εθνική και σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, σίγουρα θα έχεις ξεπεράσει τα 250 γκολ! Και δεν ήσουν ποτέ κλασικό σέντερ φορ, το νούμερο 9 που ξέρει και ο κόσμος. Ποιος ήταν ο ρόλος σου στο γήπεδο;

Σε κάποιες ομάδες έπαιξα και καθαρό σέντερ φορ, σε άλλες από αριστερά στην επίθεση, έπαιξα και σαν κρυφός φορ. Οι περισσότεροι προπονητές ήθελαν να είμαι πιο πίσω για να παίρνω μπάλα και να δημιουργώ παιχνίδι. Ήμουν στα χέρια τους ένα εργαλείο, να το πω έτσι, που με έβαζαν παντού και έκανα τη δουλειά που έπρεπε.

Είχες όμως το γκολ, την έφεση στο σκοράρισμα.

Ξεκίνησα από τον ΠΑΣ Φλώρινα σε ηλικία 17 ετών στην τότε Δ’ Εθνική. Σημείωσα 35 γκολ και αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων της κατηγορίας. Αναδείχθηκα δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική με την Καστοριά και τον Διαγόρα Ρόδου και μία φορά πρώτος σκόρερ με τον Ιάλυσο  στην παλιά επαγγελματική Γ’ Εθνική.

Έχεις και ένα ρεκόρ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας παίκτης που έβαλε γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι το γκολ που σημείωσα στο Λουξεμβούργο όταν κερδίσαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου την ομάδα Ντιφερντάνζ. Ήμουν τότε 36 ετών και 6 μηνών και έγραψαν όσοι κρατάνε τα στατιστικά στοιχεία, ότι έσπασα το ρεκόρ του Μίμη Παπαϊωάννου της ΑΕΚ, που είχε σκοράρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σε ηλικία 36 ετών και 2 μηνών.

Πέρασες από 14 επαγγελματικές ομάδες, σε ορισμένες από δύο φορές, τι κράτησες απ’ όλες αυτές;

Κάθε ομάδα είναι και ένα σχολείο. Είχα τον τρόπο πάντα να προσαρμόζομαι με τα δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας της κάθε ομάδας. Γνώρισα διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικούς ανθρώπους με άλλη φιλοσοφία.

Ξεχωρίζεις κάποιους από τους προπονητές που συνεργάστηκες;

Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί μπορεί να αδικήσω κάποιον. Απ’ όλους εγώ πήρα πράγματα. Ως προσωπικότητες ξεχωρίζω τους Φερνάντο Σάντος και Ντούσαν Μπάγεβιτς που συνεργάστηκα στην ΑΕΚ, ο Όγιος στον ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός, αλλά δεν θέλω να μπω σε μια λογική και να πω ότι ο άλφα ήταν καλός και ο βήτα όχι.

Ποιος ήταν ο πρώτος προπονητής στην καριέρα σου;

Ξεκίνησα από ηλικία 12 ετών στα τσικό του ΠΑΣ Φλώρινα, που είναι ομάδα του τόπου μου. Σε ηλικία 17 ετών έγινα βασικός στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής και βγήκα πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων. Με καθιέρωσε στην ομάδα ο Στέφανος Τερζόπουλος, παλιός ποδοσφαιριστής του Πιερικού, που ήταν προπονητής στη Φλώρινα.

Η πρώτη μεταγραφή στη Βέροια;

Ναι και εκεί έπεσα στη μεγάλη ομάδα με σημαντικούς παίκτες όπως Προτάσοφ, Τάσος Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης και άλλοι. Απ’ όλους αυτούς και ειδικά από τον Προτάσοφ έμαθα πολλά.

Κλείνοντας, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες κορυφαίες στιγμές της καριέρας σου;

Είναι πάρα πολλές οι καλές στιγμές. Πήραμε το πρωτάθλημα Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαιξα στην Ευρώπη, ανεβήκαμε από τη Β’ στην Α’ Εθνική με τις ομάδες Βέροια, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου, ανεβήκαμε από τη Γ’ στη Β’ Εθνική με τον Ιάλυσο, αναδείχθηκα δύο φορές πρώτος σκόρερ Β’ Εθνικής και μία Γ’ εθνικής.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες “ΦΩΣ” και “Ηπειρωτικός Αγών”