Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Την ενδυνάμωση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου θέτει ως στόχο της η εκλεγείσα αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Τατιάνα Καλογιάννη, αναγνωρίζοντας το έργο που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της, η οποία είναι γραμμένη σε καθαρά προσωπικό τόνο και απουσιάζει κάθε αναφορά στον εκλεγέντα πρόεδρο του Συνδέσμου Νικόλαο Γεωργάκο, η Τ. Καλογιάννη ευχαριστεί θερμά αυτούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της και δηλώνει στη διάθεση κάθε συμπολίτη να συζητήσει κάθε ιδέα, άποψη και πρόταση μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική λειτουργία του συνδέσμου και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της να την υποστηρίξςι στα όργανα λήψης των αποφάσεων.
«Ο Περιφερειακός σύνδεσμος είναι μία κατάκτηση της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού της περιφέρειας Ηπείρου, για την οποία εργάστηκαν πολλοί και πολύ. Προσωπικά, εργάστηκα κατά την περίοδο 2011–2019 εντατικά για την επίτευξη της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αρμόδια αντιπεριφερειάρχης. Συνοπτικά αναφέρω, την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, την επέκταση των ΧΥΤΥ, τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των μονάδων κομποστοποίησης, την μελέτη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση των ΣΜΑ και πάνω από όλα την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων. Αυτά είναι γνωστά σε όλους και δε χρειάζονται περαιτέρω αναφορές.
Οι οιωνοί ήταν και παραμένουν ευνοϊκοί για να εξελιχθεί η διαχείριση των απορριμμάτων (τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε περιφερειακό επίπεδο), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θεωρώ ότι η ενδυνάμωση του θεσμού του περιφερειακού συνδέσμου είναι απολύτως αναγκαία.
Την περίοδο 2019-2023 ακούστηκαν φωνές και απόψεις, αλλά και καταγράφηκαν συμπεριφορές, που επεδίωκαν την αποδυνάμωση του περιφερειακού συνδέσμου και τη μετατροπή του μοντέλου της διοίκησης σε κάτι διαφορετικό, πλην όμως οφείλω να σημειώσω ότι η απερχόμενη διεύθυνση και διοίκηση του συνδέσμου παρήγαγε θετικό έργο σε μία δύσκολη περίοδο και πλέον ο σύνδεσμος βρίσκεται σε καθεστώς σταθερότητας και ηρεμίας, και στελεχωμένος με έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό. Έτσι, μπορεί απρόσκοπτα πλέον να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου