ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Μια Γιορτή στου Νουριάν» στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Με το θεατρικό έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, κάνει επανεκκίνηση η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων μετά από τρία χρόνια παύσης λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά της covid-19.

Το έργο κάνει πρεμιέρα τη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Καμπέρειο Θέατρο, όπου και θα παίζεται καθημερινά για σχολεία.
Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποσκοπεί να προσεγγίσει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα δια μέσου της θεατρικής πράξης και με το έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους, πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.
Παίζουν οι Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη και Χρήστος Χρήστου. Ο Βασίλης Κουκαλάνι, εκτός από τη σκηνοθεσία, έκανε τη μετάφραση και τη διασκευή. Βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα Λιούτσια, σκηνογραφία/ ενδυματολογία Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλης Καρανάνος, τραγούδι παράστασης Active Member, μουσική Κώστας Νικολόπουλος και φωτισμοί Γιώργος Αγιαννίτης.
Τιμές εισιτηρίων (για την πρεμιέρα) 10 ευρώ και 5 ευρώ το μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ και άνεργοι).

Σχετικά άρθρα

Τελευταία ευκαιρία για «Μια γιορτή στου Νουριάν»

«Μια γιορτή στου Νουριάν»: Ένα παραμύθι που δεν ξεχωρίζει κανέναν

Τιτίκα Τζάλλα

«Μια Γιορτή στου Νουριάν» για 10.000 μαθητές και όχι μόνο

Αποστόλης Τζελέτας