ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Decadance» από την Ομάδα Χορού της Αριστέας Λίτου

Την παράσταση «Decadance» παρουσιάζει η Ομάδα Χορού της Αριστέας Λίτου το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του σύγχρονου ρεπερτορίου του προγράμματος σπουδών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Αριστέα Λίτου».

Η Ομάδα Χορού αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Αριστέας Λίτου. Οι διδάσκουσες καθηγήτριες υπογράφουν την ανάλυση και τη διδασκαλία της χορογραφίας.
Η χορογραφία Decadance, που έχει αποσπάσει θριαμβευτικές κριτικές παγκοσμίως, παρουσιάζεται με μια μοναδική γλώσσα κινήσεων, που σπάζει τις παλιές συνήθειες, προκαλώντας τους χορευτές να πειραματιστούν με νέους τρόπους, χρησιμοποιώντας τον αυτοσχεδιασμό και την αναγνωρισμένη μέθοδο Gaga του Ohad Naharin. Η μουσική ταξιδεύει τον θεατή απρόβλεπτα και διασκεδαστικά από τον Dean Martin μέχρι το mambo, το techno και τα παραδοσιακά ισραηλινά τραγούδια. Το κεντρικό μουσικό κομμάτι Echad Mi Yodea (Μαζί, ποιος ξέρει…) δεν είναι μόνο ένα γνωστό παιδικό εβραϊκό τραγούδι εκμάθησης αριθμητικής, αλλά ένα χορευτικό κομμάτι που μιλάει για ενότητα. Όλα τα στοιχεία του, περιεχόμενο, μορφή, έννοια, ομορφιά, πόνος, αγάπη, είναι μαζί τυλιγμένα, για να μας θυμίζουν τον κοινό αγώνα, μακριά από κοινωνικές διαφορές. «Είναι μια διαδικασία επούλωσης μετά από δυσάρεστες μορφές καταπίεσης που έχουμε βιώσει στον ρου της ιστορίας», δηλώνει ο Naharin. Στον χορό, οι πολιτικές, θρησκευτικές, εθνικές και γεωγραφικές έννοιες δεν έχουν σημασία και αυτή είναι η ομορφιά του.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2651066633 και 6934892046.

Σχετικά άρθρα

Η τέχνη και η ομορφιά της θα σώσουν τον κόσμο

Τιτίκα Τζάλλα

«Εφηβεία σε κουτιά», «Η γυναίκα λύκαινα» και «Άπολις»