ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Εφηβεία σε κουτιά», «Η γυναίκα λύκαινα» και «Άπολις»

Με μία θεατρική παράσταση, μία performance και μία παράσταση χορού συνεχίζονται αύριο Τρίτη οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, υπό τον γενικό τίτλο «Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία».

Στις 6.30 το απόγευμα, στο Καμπέρειο Θέατρο, το Θέατρο Κύκλος θα παρουσιάσει την παράσταση «Εφηβεία σε κουτιά». Τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία. Τέσσερις κόσμοι κλεισμένοι σε κουτιά. Κουτιά γεμάτα προκαταλήψεις, πρότυπα, στερεότυπα. Η προσπάθεια απεγκλωβισμού, καθημερινή. Η προσπάθεια της εξέλιξης, αέναη. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Χριστακόπουλου και της Μίνας Παππά, και παίζουν κορίτσια του Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».
Θα ακολουθήσει στις 7.30 το απόγευμα η Ομάδα Κράμα με την performance «Η γυναίκα λύκαινα», που αποτελεί μια αφήγηση του μύθου Λα Λόμπα, εμπνευσμένη από το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκου» της Clarissa Pinkola Estes, με τη χρήση ακροβατικού πανιού. Πρόκειται για την διαδρομή της γυναίκας προς τη δυνατή και ελεύθερη φύση της, η οποία τελεί «υπό εξαφάνιση».
Στον ίδιο χώρο, στις 8.30 το βράδυ, η Σχολή Χορού Αριστέας Λίτου θα παρουσιάσει την παράσταση χορού «Άπολις».
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

«Ησυχία των ζωντανών νεκρών» στο Θέατρο Κύκλος

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»