Πολιτισμός

«Εταιρικοί διάλογοι» του Λουκιανού στο Politheatro

Την παράσταση «Εταιρικοί διάλογοι» του Λουκιανού παρουσιάζει το Politheatro | performing arts, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, με τη συμμετοχή των απόφοιτων των εργαστηρίων θεατρικής τέχνης του Politheatro

Πρόκειται για μικρά θεατρικά μονόπρακτα, γεμάτα ζωντάνια και δροσιά, που αντικατοπτρίζουν την καθημερινή πραγματικότητα μιας ιδιαίτερης κατηγορίας γυναικών. Ο Λουκιανός είναι ο δημιουργός του πεζού σατυρικού διαλόγου. Στα έργα του χρησιμοποιεί όλα τα είδη του κωμικού, από το απλό ευφυολόγημα ως τον σαρκασμό και τη χλεύη. Με τους εταιρικούς διαλόγους, σκοπός του είναι να δώσει τη σχέση ανάμεσα στον πληρωμένο έρωτα και την τραγική ένδεια των εταίρων. Τον απασχολούν οι ανώνυμες γυναίκες, τα θύματα των συγκυριών και προσβλέπει με συμπάθεια και κατανόηση προς αυτές. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι εραστές, άλλοτε συμπαθείς, αφελείς, ανόητοι ή ανώριμοι και άλλοτε ψευτοπαλικαράδες ή φανφαρόνοι στρατιωτικοί.
Παίζουν οι Χρύσα Καρρά, Λάμπρος Κορέλης, Μάχη Κουνάβου, Αναστασία Μοναστηρίδου, Γιάννα Νότη, Αλέξανδρος Ντάκης και Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου-Λίγγα. Η μουσική επιμέλεια και ο σχεδιασμός αφίσας είναι της Σεμέλης Παπαοικονόμου.
Οι παραστάσεις θα δοθούν τα τριήμερα 5-7, 12-14 και 19-21 Απριλίου, στις 9.15 το βράδυ, στον χώρο τέχνης Politheatro | performing arts (Δημάρχου Ιωαννίδη 4). Γενική είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6955416236, στο e-mail politheatro2@gmail.com και στο facebook Politheatro performing arts.

Σχετικά άρθρα

«UTOYA, μια ξεχασμένη μέρα» για τέσσερις παραστάσεις στα Γιάννενα

«Το παλτό» για δύο τελευταίες παραστάσεις

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» από το Politheatro