ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το παλτό» για δύο τελευταίες παραστάσεις

Για δύο τελευταίες παραστάσεις, γι’ αυτούς που δεν το είδαν και γι’ αυτούς που θέλουν να το ξαναδούν, παρουσιάζουν «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ το Θέατρο Κύκλος και το Politheatro performing arts το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Γκόγκολ, που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…
Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Θοδωρή Γκόγκου, ο οποίος είναι και αυτός, που ερμηνεύει τον μονόλογο, ενώ σχεδίασε τα σκηνικά και τους φωτισμούς. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σεμελη Παπαοικονόμου, η οποία σχεδίασε την αφίσα, επιμελείται τη μουσική και έχει αναλάβει και την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής. Φωτογραφίες Χρήστος Γκλίβας και Γιώργος Σταύρος, βίντεο Στεριανή Βερνιώτου.
«Το Παλτό» παρουσιάζεται στο Θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14) και τα εισιτήρια κοστίζουν10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6979139705.

Σχετικά άρθρα

«UTOYA, μια ξεχασμένη μέρα» για τέσσερις παραστάσεις στα Γιάννενα

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» από το Politheatro

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» από το Politheatro