ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Μεγάλους πελάτες» είδε η Alpha Bank στην Ήπειρο

Με εκπροσώπους τριών κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων που εδρεύουν στον Νομό Ιωαννίνων και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροδιατροφής, των τροφίμων και των ποτών, συναντήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο επίσκεψης στην περιοχή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, στις οποίες συμμετείχαν και οι διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής Τηλέμαχος Γεωργάκης, Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων Μαρία Παπαγεωργίου και Επιχειρηματικών Κέντρων Μαρίνα Βερυκόκκου, βρέθηκαν οι επιχειρηματικές προκλήσεις που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις στην παραγωγή και τη ζήτηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες από την αξιοποίηση των παρεχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων (όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ κ.ά.), καθώς και ο ρόλος της Alpha Bank στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.
Στο περιθώριο της επίσκεψης υπήρξε και συνάντηση του CEO του Ομίλου Alpha Bank με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης ως κόμβου καινοτομίας και διεθνούς προορισμού για επενδύσεις τεχνολογίας, καθώς και για την αυξημένη εξωστρέφεια της πόλης στον τουριστικό τομέα και τις πρωτοβουλίες πράσινης μετάβασης που υλοποιούνται από τον Δήμο.
Κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, η ομάδα της Alpha Bank επισκέφθηκε, επίσης, τα καταστήματα Ιωαννίνων και Βελισσαρίου, όπου συζήτησε με το προσωπικό την πρόοδο του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας και τις βελτιωμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πελάτες του Ομίλου.

Σχετικά άρθρα

Και οι τράπεζες βλέπουν τα Γιάννενα ως κόμβο καινοτομίας

250 καρότσια με τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πωγωνίου

Ηπειρωτικός Αγών

Έργα από τη συλλογή της Αlpha Bank στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ηπειρωτικός Αγών