Πολιτισμός

Έργα από τη συλλογή της Αlpha Bank στη Δημοτική Πινακοθήκη

Σημαντικά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1950 έως σήμερα».

Την έκθεση διοργανώνουν η Αlpha Bank και η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, στον χώρο της οποίας παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Η έκθεση παρουσιάζει 39 έργα, που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας κατά τα τελευταία 60 περίπου έτη και φιλοτεχνήθηκαν από διακεκριμένους έλληνες καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους: Στήβεν Αντωνάκο, Χρύσα, Λουκά Σαμαρά, Βάλια Σεμερτζίδη, Πάρι Πρέκα, Δημήτρη Μυταρά, Γιάννη Γαΐτη, Μιχάλης Αρφαράς, Γιώργος Λάππας, Μιχάλης Κατζουράκης, Γιάννης Μπουτέα, Νέλλα Γκόλαντα, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Μαριλένα Ζαμπούρα, Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Μαρία Ζιάκα, Αλέκο Λεβίδη, Μιχάλη Λεκάκη, Βούλα Μασούρα, Γιάννη Μίχα, Μάριο Πράσινο, Τόνια Νικολαϊδου, Γιώργο Βλασσόπουλο, Μανόλη Γιανναδάκη, Δάφνη Κωστοπούλου, Ντίνα Κώτσιου, Νατάσσα Πουλαντζά, Δήμητρα Σιατερλή, Μαίρη Σχοινά, Ρένα Τζολάκη, Βίκυ Τσαλαματά, Πανταζή Τσέλιο, Τζίνα Δελλασούδα, Χριστόφορο Κατσαδιώτη, Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, Μιλτιάδη Πεταλά.
Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank αποτελείται από 5.500 έργα νεοελληνικής τέχνης: πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά, κατασκευές, βιβλία με εικονογράφηση, αφίσες, καθώς και υλικό τεκμηρίωσης. Τα έργα της προέρχονται από τις Συλλογές των Τραπεζών Πίστεως, Ιονικής, Εμπορικής και Citibank, οι οποίες ενοποιήθηκαν σταδιακά από το 2000 έως το 2014 και αποτελούν σήμερα την Alpha Bank, και παρουσιάζονται τακτικά σε περιοδεύουσες εκθέσεις ανά την Ελλάδα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη, στις 8.15 το βράδυ. Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι, Παρασκευή 8 το πρωί έως 9 το βράδυ και Κυριακή 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

«Μεγάλους πελάτες» είδε η Alpha Bank στην Ήπειρο

Και οι τράπεζες βλέπουν τα Γιάννενα ως κόμβο καινοτομίας

«Ζωγραφικό αφιέρωμα για την παλιγγενεσία»