Οικονομία

Ύστατη προσπάθεια για συνεννόηση

Πρωτοβουλία για συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μετά την επανακατάθεση του παλιού φακέλου από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον ΣΕΒΓΑΠ και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, αλλά κυρίως από τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η μονομερής ενέργεια.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται και έχουν εμπλοκή με τη Φέτα, όπως οι Σύλλογοι από Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, η ΠΕΚ, ο ΣΕΚ, ο ΣΕΒΓΑΠ, οι τυροκόμοι Θεσσαλίας, ο Κλαδικός Αιγοπροβατοτροφικός Συνεταιρισμός «Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος», ο ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) κ.ά., σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί η ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
«Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον διαιτητή, ειδικά όταν υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα. Εγώ βρίσκομαι για να εφαρμόζω το θεσμικό πλαίσιο έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται. Όλοι παίρνουν την ευθύνη τους», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική θέση του υπουργείου είναι ότι «εκφράζει την ευχή να συμπλεύσουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα σε αυτή την Διεπαγγελματική Οργάνωση. Τονίζω όμως ότι εμείς, τη δική μας ευθύνη την έχουμε αναλάβει. Διαμορφώσαμε το πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, ψηφίσαμε τη νομοθεσία. Από δω και πέρα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συζητήσουν, να καταλήξουν, να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν».
«Πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε, αφού οι στόχοι μας είναι ίδιοι, και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί», ανέφερε, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος, με δήλωση του στον «Αγρότυπο».

Σχετικά άρθρα

Διεπαγγελματική Φέτας εναντίον Υπουργείου για το ζήτημα των ελέγχων

Δεν επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας η Ν.Δ.

Υπό αίρεση η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στα δημοτικά συμβούλια

Αποστόλης Τζελέτας