ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας η Ν.Δ.

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι τι έγινε μέχρι σήμερα, αλλά τι έχουμε να διαλέξουμε μπροστά μας», τόνισε από τα Γιάννενα και την εκδήλωση της βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Κεφάλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης «κηρύσσοντας» την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο κ. Βορίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολυπληθή εκδήλωση που έγινε με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τη βουλευτή Ιωαννίνων και έθεσε τα διλλήματα που θα τεθούν και στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, στις κάλπες θα αναμετρηθούν δύο πρόγραμμα και το διαφορετικό ιδεολογικό τους υπόβαθρο, αλλά και τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μια σύγκριση σε διάφορους τομείς, ενώ, εκτός από τα διλήμματα, έθεσε και τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μια ξεκάθαρη νίκη, κοντά στο 37% τουλάχιστον, ώστε να υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η πρώτη κάλπη θα κρίνει τον πρώτο, τη διαφορά των δύο πρώτων που θα δημιουργήσει ή όχι την προοπτική της αυτοδυναμίας, αλλά και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, όπως ανέφερε, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.
«Εμείς ήρθαμε με ένα πρόγραμμα ξεκάθαρο, το οποίο τηρήσαμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επέκρινε με δριμύτητα τις πολιτικές που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την εθνική ασφάλεια, ακόμη και τον ποινικό κώδικα, αποδίδοντας μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβγαζε σκληρούς εγκληματίες από τις φυλακές και μετέτρεψε τις φυλακές σε περιστρεφόμενη πόρτα».
Σε μια ρητορική προσφιλή προς τα… δεξιά, τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αντιμετώπισε το 90-95% της παράνομης μετανάστευση και ο Έβρος έχει πλέον φράχτη, που αποτρέπει εισβολές, φράχτη τον οποίο μεγαλώνουμε», ενώ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ασκούμε μια υπερήφανη εξωτερική πολιτική που δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο», τόνισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ψήφισε τις συμφωνίες για εξοπλιστικά. «Δε θέλουν το υλικό, είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια και για την εθνική μας κυριαρχία, και αυτό θα αποτελέσει διακύβευμα των εκλογών», τόνισε, μεταξύ άλλων.
Χωρίς αναφορές σε τοπικά ζητήματα, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Έχουμε μια στιβαρή κυβέρνηση και ένα στιβαρό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν επέτρεψε να αμφισβητήσει κανείς τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία. Προχωράμε, αφήνοντας πίσω την Ελλάδα της κρίσης, των συνθημάτων, της αμετροέπειας, των ανέξοδων υποσχέσεων, της μιζέριας και του λαϊκισμού», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεφάλα, ζητώντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Λένα Σταμάτη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Παναγιώτης Σπανός. Επίσης, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννης Οικονόμου, ενώ μηνύματα έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας και ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση