ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Σε Γιάννενα και Μέτσοβο το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Στην πόλη των Ιωαννίνων και το Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί, από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού. 

Την απόφαση, που ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, μετέφερε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαγειρίας, συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του ανταμώματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στα Γιάννενα και στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Μέτσοβο.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Μετσόβου ευχαρίστησαν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εξήραν το γεγονός ότι το αντάμωμα «επιστρέφει» στην Ήπειρο και ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων, δίνοντας τη δυνατότητα στις νέες γενιές να γνωρίσουν μέρος των πολιτιστικών δρώμενων του βλαχόφωνου ελληνισμού. Υποσχέθηκαν δε να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία των εκδηλώσεων που θα συμβάλουν και στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Σε Γιάννενα και Μέτσοβο αντάμωσαν οι Βλάχοι

Σε Γιάννενα και Μέτσοβο το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Στη Νάουσα τον Ιούλιο το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων