ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

To «By the Lake» στο Agora Doc Market

Στο Agora Doc Market του 25ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει το ντοκιμαντέρ «By the Lake», η ιστορία των ανθρώπων που έπαιξαν ροκενρόλ και παραφυάδες του στα Γιάννενα, από το 1975 μέχρι το 1995, έχοντας ήδη ως παρακαταθήκη τη συμμετοχή του και μερικά βραβεία σε μικρά και μεσαία φεστιβάλ, αλλά και την παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα στο Legendary DOC στο Λος Άντζελες.

Το Doc Market φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 400 ταινίες και περισσότερους από 150 αγοραστές και επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, οι οποίοι επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσουν ή να αγοράσουν ντοκιμαντέρ. Πρωταρχικοί του στόχοι είναι η προώθησή των ντοκιμαντέρ σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, η πώληση των δικαιωμάτων τους στα τηλεοπτικά κανάλια/πλατφόρμες και/ή η διανομή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το «By the lake» θα μπει στην ψηφιακή πλατφόρμα Cinando (η ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ των Καννών) και θα είναι μέχρι τέλος Απριλίου διαθέσιμο εκεί, σε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες καλεσμένους της Αγοράς καθώς και σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Το «By the Lake» είναι μια παραγωγή της ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ και του Τύπου Ιωαννίνων typos-i.gr, και στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Χορηγός είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Σχετικά άρθρα

Μία ακόμη προβολή του «By the Lake»

Ηπειρωτικός Αγών

To By the Lake πάει στο 14ο Zagoriwood

To «By the Lake» στις ΗΠΑ και στο Legendary Doc