ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

To «By the Lake» στις ΗΠΑ και στο Legendary Doc

Στην επίσημη επιλογή του φεστιβάλ Legendary DOC, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνεται τo «By the Lake», το ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή των Ιωαννίνων, μεταξύ 1975-1995.

Το «By the Lake» θα κάνει την παγκόσμια διαδικτυακή του πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου και οι θεατές έχουν και δικαίωμα ψήφου, που θα επηρεάσει τις τελικές βραβεύσεις.

Περισσότερα για την προβολή, υπάρχουν εδώ

Το «By the Lake» είναι ένα ντοκιμαντέρ 76 λεπτών, που έφτιαξε η ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ/no drone prods. Αφηγείται την ιστορία της underground μουσικής σκηνής των Ιωαννίνων μεταξύ 1975-1995, με τους πρωταγωνιστές της να τη διηγούνται, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού της εποχής. Ήδη, έχει πάρει μέρος και διακριθεί σε αρκετά φεστιβάλ στον κόσμο.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν, με αλφαβητική σειρά, οι Βαγγέλης Αγγέλης (Άψινθος), Πέτρος Βυζούκης (Soundness, Fuzzy Nerds), Γιώργος Γάκης (Excaliber, Troublemakers), Φάνης Ζαΐμης (Dirty Saints), Αντώνης Λιβιεράτος (Κεφάλαιο 24, Dr Atomik κ.α.), Γιάννης Μήτσης (Goldfingers, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.), Βαγγέλης Μπουλουχτσής (Omma, Κεφάλαιο 24, Deans, Hobbit κ.α.), Περικλής Μπουλουχτσής (Omma, Κεφάλαιο 24, Hobbit κ.α.), Αλέκος Νάστος (Deans), James Edouarth Παπαδημητρίου (Spider Kickers), Κώστας Παπαδημητρίου (Spider Kickers), Νίκος Παπαδιώτης (Goldfingers), Χρήστος Παρλαπάς (Blues People, Religious Tramp κ.α.), Γιάννης Σιαμούτας (ΙnΣomnia band), Κώστας Σταμάτης (Ψυγείο-Ψυγείο κ.α.) και Στάθης Χούλιαρης (Σχήμα).

Η σκηνοθεσία, η αφήγηση και το μοντάζ είναι του Γιώργου Τσαντίκου, την αρχισυνταξία και την ευθύνη της παραγωγής είχε η Βαρβάρα Αγγέλη, στις κάμερες και τα φώτα ήταν ο Αστερινός Μάνθος και η τελική μίξη ήχου έγινε στη Noisyland Studios από τον Πάνο Παπακώστα.

Χορηγός της προσπάθειας είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Σχετικά άρθρα

Μία ακόμη προβολή του «By the Lake»

Ηπειρωτικός Αγών

To By the Lake πάει στο 14ο Zagoriwood

To «By the Lake» στο Agora Doc Market