ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ντοκιμαντέρ και εικαστικό εργαστήρι στο «Φεστιβάλ των Δέντρων

Με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ και ενός εικαστικού εργαστηρίου συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το «Φεστιβάλ των Δέντρων – Έμπνευση στην σκιά των δέντρων», που διοργανώνεται από την Αρτέον Εκδοτική, τις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το Εργαστήριο Οικολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Στις 11 το πρωί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Λίμνη Παμβώτιδα: ένα καταφύγιο ζωής και φύσης» και θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, με θέμα τη βιοποικιλότητα. Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και γύψινες φιγούρες, που θα παραπέμπουν σε είδη που απαντώνται στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας. Επιπλέον, θα διασκεδάσουν, κατασκευάζοντας τα παιχνίδια «Σωστό – Λάθος», «Διασχίζω τη Λίμνη σαν βατραχάκι» και «Λίμνη επι… κεφαλής», μαθαίνοντας παράλληλα για το οικοσύστημα της Λίμνης.
Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας φιλοξενείται έκθεση με 30 Εικαστικά Δέντρων «Αρτέον», από την εικονογραφημένη έκδοση «Τα δέντρα του τόπου μας» (Αρτέον Εκδοτική, 2021). Η έκθεση περιλαμβάνει ξυλόγλυπτα και έργα τέχνης από τις Συλλογές Θωμά Μπαλτά και Νίκου Όκκα, αρχαία ξύλινα μουσικά όργανα από τη Συλλογή Γιώργου Πολύζου και ξύλινα παραδοσιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης από το Μέτσοβο, ενώ «Ήχοι του Δάσους» από τον Peter Annear θα συνοδεύουν ακουστικά την έκθεση.

Σχετικά άρθρα

«Φεστιβάλ των Δέντρων» με τέσσερις ακόμη δράσεις

Ηπειρωτικός Αγών

«Το Φεστιβάλ των Δέντρων» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο τα δέντρα