ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μοιράστηκαν συναισθήματα μιας δύσκολης πορείας

Διαφορετική ήταν, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η φετινή τελετή ολοκλήρωσης των μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Ενώ κάθε χρόνο το ΚΕΘΕΑ οργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΗΜ, στην οποία συμμετέχουν μέλη, προσωπικό, οικογένειες και φίλοι, φέτος η εκδήλωση περιορίστηκε στον χώρο του ΚΕΘΕΑ, όπου 14 άνθρωποι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των επτά, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον covid 19. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και η υπεύθυνη της Κοινωνικής Επανένταξης, με τα μέλη να μοιράζονται συναισθήματα και σκέψεις.
«Χωρίς την Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ δε θα πετύχαινα και δε θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Είναι η καλύτερη συνταγή για μένα. Λόγω της πανδημίας έχουμε απομακρυνθεί, αλλά λόγω της δύναμης της Θεραπευτικής Κοινότητας νοιώθω εμπιστοσύνη και οικειότητα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που αισθάνομαι», ανέφερε ο Χρήστος, με τον Γιώργο να συμπληρώνει: «Οικογένεια νοιώθω εδώ. Μου άλλαξε η ζωή 360 μοίρες. Πολύ με βοήθησε η Δικαιοσύνη που με παρέπεμψε στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Ήταν δύσκολα αλλά άξιζε».
«Χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι απίστευτο αυτό που έχω κάνει, πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά χαίρομαι όπως έχω φτιάξει τον εαυτό μου να βασίζομαι στα πόδια μου», είπε ο Σεραφείμ, ενώ ο Βαγγέλης σημείωσε πως «αν δεν είχε βγει η διάταξη για το ΚΕΘΕΑ, δεν ξέρω πώς θα ήμουνα, αν θα ζούσα ή αν θα είχα πεθάνει».
«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα», τόνισε ο Γιάννης και συμπλήρωσε: «Σε όλη την πορεία είχα ωραίες στιγμές και δύσκολες. Το Πρόγραμμα με βοήθησε να πιστέψω σε μένα».
«Πίστευα ότι μόνος μου θα είχα ξεμπερδέψει, αλλά τώρα κατάλαβα ότι δε γίνεται μόνος σου», ήταν τα λόγια του Σταύρου και, τέλος, η Μαρία δήλωσε τυχερή που την πίεσαν οι γονείς της να απευθυνθεί στην Θεραπευτική Κοινότητα.
Όλα τα μέλη ευχαρίστησαν το προσωπικό, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Στο τέλος της τελετής έγινε η απονομή ενός αναμνηστικού που συμβολίζει την όλη προσπάθειά τους.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη μελισσοκομία… τα αρωματικά φυτά

Άφησαν πίσω την εξάρτηση

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας