ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων

Λειτουργία από τον ιερέα του Ιερού Ναού της Περιβλέπτου πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου για τον εορτασμό του Αγίου Ελευθερίου και εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν δύο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η πρώτη από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και η δεύτερη με πρωτοβουλία των Μουσικόφιλων του χωριού Ροδαυγή Άρτας, στην οποία παρευρέθηκε ο ιερέας Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του χωριού και πολλοί κάτοικοι.
«Οι περισσότεροι από εμάς, τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων, συναντιόμαστε και τις περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Αυτό όμως, που εμείς θεωρούμε αυτονόητο, για τους κρατουμένους μας δεν είναι. Για τον λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι, διότι βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν απλόχερα αυτό που μπορούν στους συνανθρώπους τους, που το έχουν ανάγκη. Πράξεις όπως αυτές, μας φέρνουν στο νου τα λόγια του Γ. Σεφέρη “Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα και στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου και να βρίσκεται” . Για τον λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που ενισχύετε τη προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε και να μεταφέρουμε το κλίμα των Χριστουγέννων, που είναι συνυφασμένο με την αγάπη, στο κατάστημα κράτησής μας», αναφέρει σε μήνυμά της η προϊσταμένη Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων Έλενα Αγαπητού.

Σχετικά άρθρα

Κατάρτιση στη «Συντήρηση κτιρίων» για 30 κρατούμενους

Προχωρά η υπόθεση του νέου καταστήματος κράτησης

Γεωργία Χαλάτση

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα η μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου