ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Κατάρτιση στη «Συντήρηση κτιρίων» για 30 κρατούμενους

Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης ξεκινά το ΚΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, με την συμμετοχή 30 κρατουμένων και διττό στόχο. Αφενός την κατάρτισή τους σε τεχνικές εργασίες και αφετέρου τη βελτίωση των υποδομών του σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο χρήζει αναβάθμισης λόγω παλαιότητας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Καταστήματος Κράτησης, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος διεύθυνσης Δημήτρης Γκοβίλας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι κρατούμενοι, όταν αποφυλακιστούν, να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και το πρόγραμμα κατάρτισης τους δίνει ένα εφόδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, βέβαια, το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Συντήρηση κτιρίων» θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών, άρα και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Σήμερα, ο αριθμός των κρατουμένων στο κατάστημα των Ιωαννίνων είναι αρκετά χαμηλός σε σχέση με προηγούμενα έτη και δεν υπερβαίνει τους 100.

Οι κρατούμενοι είδαν θετικά την πρωτοβουλία και έτσι θα γίνουν δύο τμήματα, 15 ατόμων το καθένα. Το πρώτο τμήμα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, ενώ το επόμενο τμήμα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχο τμήμα θα δημιουργηθεί και στις φυλακές Κέρκυρας, όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΚΕΚ Αργύρης Κύρκος, προσθέτοντας πως παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα προγράμματα κατάρτισης, όπως αυτό για τα αρωματικά φυτά σε συνεργασία με δήμους αλλά και για την ελιά.

Την πρωτοβουλία αυτή χαιρέτισε και ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Χρήστος Αυδίκος, σημειώνοντας την αξία του προγράμματος ως προς τους επιδιωκόμενους σκοπούς.

Σχετικά άρθρα

Προχωρά η υπόθεση του νέου καταστήματος κράτησης

Γεωργία Χαλάτση

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα η μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου

Νέος διευθυντής και τμηματάρχες στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων

Αποστόλης Τζελέτας