Καθημερινά

Η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία» διοργανώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να αντιληφθούμε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές-εισηγητές ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με θέμα εισήγησης «Ισότητα στην πράξη: Τα άτομα με αναπηρία στο προσκήνιο», η κοινωνική λειτουργός (MSc) της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Μαρία Κύρκου με θέμα «Η συμβολή της κοινότητας στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία» και η παιδίατρος – αναπτυξιολόγος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Λούλα Δ. Βέρμπη με θέμα «Συσχετισμός βιωματικής εμπειρίας ατόμων ΑμεΑ και βασικής νομοθεσίας προσβασιμότητας, μέσα από τα αποτελέσματα καταγραφής της στάσης του γενικού πληθυσμού Ιωαννίνων από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων».
Ακόμη, από την πλευρά της ΓΑΔΠΗ θα μιλήσουν ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γεώργιος Αζέλης και η προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αθηνά Βαγγέλη με θέμα εισήγησης «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας».
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα σημαντικά ζητήματα που θα τεθούν από τους ομιλητές.

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας

Ο μαρτυρικός Καταρράκτης τιμά το μαρτυρικό Κομμένο

Ηπειρωτικός Αγών

Ημερίδα για τα ζητήματα ψυχικής υγείας από το ΚΚΕ