ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης.

Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου, και καθ’ όλο το 24ωρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Γιάννενα, θα ισχύσει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, από το 103,45ο έως το 105,95 ο χλμ. , με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα εφαρμοστεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στο ίδιο τμήμα, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Επίσης, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο θα ισχύσει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, από 107,2ο έως το 105,05ο χλμ., με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα υπάρξει κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), της ράμπας εισόδου και μέρους των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβράδυνσης στην περιοχή του Α/Κ Αμφιλοχίας. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, θα εφαρμοστεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στο ίδιο τμήμα, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Η κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), της ράμπας εισόδου και μέρους των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβράδυνσης στην περιοχή του Α/Κ Αμφιλοχίας θα διατηρηθεί.
Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Επίσης, ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών, τονίζοντας ότι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

Σχετικά άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην 28ης Οκτωβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ασφαλτικών εργασιών στην Ιόνια Οδό