ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημοτική δαπάνη η κηδεία του Χαρίλαου Τόλη

Δημοτική δαπάνη έγινε η κηδεία του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Χαρίλαου Τόλη το απόγευμα της Κυριακής, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την εξόδιο ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν οι συγγενείς του, φίλοι του και άνθρωποι με τους οποίους συμπορεύτηκε κατά την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να δοθεί το όνομά του σε οδό ή πλατεία του Δήμου Ιωαννιτών και να  διαθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου, ενώ κατατέθηκε και στεφάνι. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι ο Χαρίλαος Τόλης, στη μακρά διαδρομή του στα κοινά, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Ιωαννίνων με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην πορεία του Δήμου.

Τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατό του εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η δημοτική αρχή. «Ο Χαρίλαος Τόλης διατέλεσε δήμαρχος Ιωαννίνων και υπήρξε πάντα δραστήριος, δημιουργικός και πρωτοπόρος. Άφησε το στίγμα του στην πόλη τόσο από την ενασχόλησή του με τα κοινά όσο και με την επαγγελματική του δραστηριότητα», αναφέρει η δημοτική αρχή, ενώ ο δήμαρχος, σε προσωπική του δήλωση, σημειώνει: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για έναν φίλο που έφυγε, για έναν άνθρωπο, που, με το κοφτερό του μυαλό και τη γνώση, έδινε πάντα πολύτιμες συμβουλές».

Για μια μεγάλη απώλεια για τον τόπο, κάνουν λόγο η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. «Ο Χαρίλαος Τόλης υπηρέτησε τα Γιάννενα από διάφορες θέσεις ευθύνης με κορυφαία αυτή του δημάρχου. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας βαθιά δημοκρατικός πολίτης», σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους.

Τον Χαρίλαο Τόλη αποχαιρέτησε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της. «Υπήρξε ένας οραματιστής αυτοδιοικητικός,  που έβαλε τις βάσεις σε έργα που άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την πορεία της πόλης των Ιωαννίνων. Αποχαιρετούμε όλοι εμείς τον Χαρίλαο Τόλη, που, μαζί με  χιλιάδες άλλους  της γενιάς του, αγωνίστηκαν  με συνέπεια για τη Δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο».

Σχετικά άρθρα

Με τη ματιά στο αύριο: Χαρίλαος Τόλης

Γιάννης Πάσχος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Χαρίλαος Τόλης

Αποστόλης Τζελέτας

Αλέκος Σόφης, Χαρίλαος Τόλης και Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Ηπειρωτικός Αγών