ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Χαρίλαος Τόλης

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Χαρίλαος Τόλης, ο οποίος είχε βρεθεί στο τιμόνι του Δήμου από τις 13 Σεπτεμβρίου 1984 έως τις 31 Δεκεμβρίου 1986, μετά τον θάνατο του Σπυρίδωνα Κατσαδήμα.

Ο Χαρίλαος Τόλης είχε γεννηθεί το 1928 στο Αμπελοχώρι Ιωαννινων και ήταν εργολάβος δημοσίων έργων στο επάγγελμα. Ανέπτυξε πολιτική δράση από μικρή ηλικία και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως μέλος της ΕΠΟΝ, ενώ είχε εξοριστεί στη Μακρόνησο.
Εξελέγη πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1975, ενώ παράλληλα με δήμαρχος την περίοδο 1984-1986, ήταν πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ήπειρος». Επί της θητείας του λειτούργησαν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης, κατασκευάστηκε και λειτούργησε ο Ιχθυογεννητικός Σταθμός Ιωαννίνων, θεμελιώθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται το Πνευματικό Κέντρο, δημοπρατήθηκε το έργο του βιολογικού καθαρισμού και εδραιώθηκε η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, με τον ίδιο να είναι παράλληλα πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, της ΔΕΤΑΙ και της ΔΕΛΙ.
Στα μετέπειτα χρόνια διετέλεσε αντιπρόεδρος (1988-89) και πρόεδρος (1993-1997) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Με τη ματιά στο αύριο: Χαρίλαος Τόλης

Γιάννης Πάσχος

Δημοτική δαπάνη η κηδεία του Χαρίλαου Τόλη

Ηπειρωτικός Αγών

Αλέκος Σόφης, Χαρίλαος Τόλης και Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Ηπειρωτικός Αγών